Aşılı anneler ile korona geçiren annelerin bebeklerinin antikorları kıyaslandı

Aşılı anneler ile korona geçiren annelerin bebeklerinin antikorları kıyaslandı

Amerikan Tabipler Birliği tarafından çıkarılan JAMA dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre, aşılı annelerin bebeklerinde, aşısızken hastalığı geçirmiş annelerin bebeklerine göre daha fazla antikor tespit edildi.

Altı aylık bebeklerle yapılan küçük çaplı bir araştırmada hamilelik sırasında aşı olan annelerin bebekleriyle, Kovid-19’u geçiren annelerin bebeklerindeki antikor miktarları kıyaslandı.

Araştırma için annenin antikorlarının plasenta yoluyla fetüse transferinin en yüksek olduğu dönem olan hamileliğin 20 – 32’nci haftası aralığında iki doz mRNA aşılı annelerin bebekleri ve yine altı aylık olan, anneleri aynı zaman aralığında Kovid geçirmiş bebekleri de antikor miktarına bakıldı.

Kandaki en yaygın antikor türü olan immünoglobulin G (IgG) aşılı annelerin bebeklerinin yüzde 57’sinde tespit edilirken, aşısız ve hastalığı geçirmiş annelerin bebeklerinin yalnızca yüzde 8’inde bulundu.

Enfeksiyona karşı koruma sağlaması için ne kadar yüksek seviyede antikor gerektiği henüz net olarak bilinmiyor. Ayrıca antikorlar vücudun enfeksiyona karşı tek koruma mekanizması değil.

Ancak araştırmanın yürütüldüğü ABD’deki Massachusetts Hastanesi’nden Dr. Andrea Edlow, bulgularının hamileleri aşı olmaya teşvik edeceğini umduklarını belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN