Salgında kilo alan diyetisyene koştu

Salgında kilo alan diyetisyene koştu

Kovid kısıtlamalarıyla birlikte evde hareketsizlik nedeniyle kilo alımının diyetisyenlere olan ilgiliyi de artırdığını söyleyen Doç. Dr. Fatih Özbey “Hızlı kilo vermek bağışıklık sistemimizi düşürür, sadece Kovid değil, başka hastalıklar için de riske sokar. Bu yüzden diyetisyen danışmanlığıyla kilo vermeli” dedi.

Pandemi sürecinin getirdiği kısıtlamalarla birlikte evde kalan kişilerde kilo artışı yaşandığını söyleyen Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Fatih Özbey “Eve kapanmayla birlikte hastalık stresi kişileri ‘duygusal beslenme’ denilen bir yöne itti” dedi.

Doç. Dr. Özbey, ayrıca süreçte bireylerin hareketlerinin kısıtlandığını, uyku döngülerinde değişim yaşandığını ifade ederek, tüm bu etkenlerin doğal sonucu olarak diyetisyenlere gelen talepler de artış yaşandığını belirti.

Özbey, şu bilgileri verdi: “Bu süreç içerisinde internetten hastalarına, danışanlarına ulaşabilme alışkanlıkları biraz daha fazla arttı. Bu, meslektaşlarımız açısından ayrı bir önem arz ediyor. Böylece insanların eskiden diyetisyene gidebilme noktasındaki bazı engelleri de ortadan kaldırmış oldu. Bu alışkanlık da bizim mesleğimiz açısından sevindirici bir şey.”

Bir an önce forma girmek adına ‘hızlı’ ve ‘şok diyetlere’ karşı da uyarılarda bulunan Özbey, şunları tavsiye etti: “Hızlı kilo vermek adı altında vücudu çok daha fazla strese sokmak, çok daha fazla yormak bu sefer bağışıklık sistemimizi düşürecek, sadece Kovid değil, başka hastalıklar yönünden de riske sokacaktır. Bu yüzden eğer bir hastalık varsa doktor kontrolünde, yoksa bir diyetisyen danışmanlığıyla kilo vermeyi kontrollü yapmak sağlığımız açısından önem arz etmektedir.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN