Yaş sınırı düştü aşı kapasitesi arttı | Ankara Şehir Hastanesi'nden büyük adım

Yaş sınırı düştü aşı kapasitesi arttı | Ankara Şehir Hastanesi'nden büyük adım

Ankara Şehir Hastanesi günlük günlük BioNTech aşısı uygulama kapasitesini hafta içi 28 bin doz, hafta sonu ise 32 bin doza çıkardı. Hastanede bugüne kadar 230 bin doz BioNTech, 58 bin doz Sinovac aşısı uygulandı.

Aşılamada yaş sınırının düşmesi ile birlikte hastanelerde aşılama oranlarındaki artış vaka sayılarındaki yükselişin önüne geçti. Ankara Şehir Hastanesi de aşılamada yaş sınırının düşmesiyle günlük aşılama kapasitesini artırdı.

HAFTA İÇİ 28 BİN DOZ, HAFTA SONU İSE 32 BİN DOZ

Ankara Şehir Hastanesi, günlük BioNTech aşısı uygulama kapasitesini hafta içi 28 bin doz, hafta sonu ise 32 bin doza çıkardı.Kovid-19 aşılamalarının yaklaşık yüzde 1'ini uygulayan hastanede bugüne kadar toplam 230 bin doz BioNTech, 58 bin doz da Sinovac aşısı yapıldı. Sadece dün ise 16 bin doz BioNTech aşısı uygulandı.

Hastanenin Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Garibe Adıgüzel, yürütülen çalışmaya dair şunları söyledi:

"Hastanemizde daha önce 50 odamızda BioNTech aşısı uyguluyorduk. Yaş sınırının düşmesi ile aşı kapasitemizi artırdık. Şu an üç hastanemizde daha BioNTech aşısı uygulamaya başladık. İki hastanemizde poliklinik alanlarımızı mesai sonrası aşı hizmetine açtık."

Adıgüzel, hastanenin hiçbir vatandaşı mağdur olmayacak şekilde gerekli altyapıya sahip olduğunu vurguladı ve şöyle devam etti:

"Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda aşılama kapasitemizi artırma gücümüz var. Bugüne kadar Kovid-19 hastalarını tedavi etmekti milli mücadelemiz. Salgınla mücadelede geldiğimiz noktada aşılama programımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Bugünkü milli mücadelemiz, aşılama programımızı devam ettirmek. Bu doğrultuda dün itibarıyla başlattığımız uygulamayla hafta içi 28 bin doz, hafta sonu ise 32 bin doz BioNTech aşısı uygulama kapasitesine sahibiz. Bu kapasiteyi artırma gücümüz de var. Randevusu gelen bütün hastalarımızı aşı olmaya davet ediyoruz. Hiçbir vatandaşımız mağdur olmayacak şekilde gerekli altyapıya sahibiz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN