Yoğun bakımlar aşısız hastalarla dolu

Yoğun bakımlar aşısız hastalarla dolu

Türkiye’de 6 kişide görülen ve daha bulaşıcı olan Omicron varyantına karşı aşılamanın önemine dikkati çeken Prof. Dr. Özlenen Özkan “ Koronavirüs ilaçlarına güvenmek yerine hiç hasta olmamak daha önemli. Kovid-19 yoğun bakımlarımız dolu. Aşısız hastaları, yoğun bakımlarda tedavi etmek durumunda kalıyoruz. Aşı hala tek silahımız, lütfen dozlarınızı tamamlayın” dedi.

EDA SANĞU

Türkiye’de de 6 kişide görülen ve koronavirüsün en tehlikeli türü olduğu söylenen Omicron varyantıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Kovid-19 yoğun bakımlarımız dolu. Aşısız hastaları, yoğun bakımlarda tedavi etmek durumunda kalıyoruz. Aşı hala tek silahımız, lütfen dozlarınızı tamamlayın” dedi.

Prof. Dr. Özkan yaptığı açıklamada, koronavirüsün tedavisine yönelik ilaçların piyasaya çıktığını ancak ilaçların hasta olduktan sonra tedavi amaçlı kullanılabildiğini söyledi.

Koronavirüse yakalanmamak için tedbirlerin önemine değinen Özkan, şunları kaydetti; “Kovid-19 yoğun bakımlarımız dolu. Aşısız hastaları, yoğun bakımlarda tedavi etmek durumunda kalıyoruz. Aşı hala tek silahımız, lütfen dozlarınızı tamamlayın. Koronavirüs ilaçlarına güvenmek yerine hiç hasta olmamak daha önemli. Bunun için aşı hala çok kıymetli, lütfen tüm aşınızı yaptırın. İnşallah hepimiz aşı olduktan sonra muhtemelen daha hafif seyredecek şekilde koronavirüs enfeksiyonu geçirip, ondan sonra tüm dünya rahatlayacak diye düşünüyorum.” Koronavirüsün Omicron varyantının daha bulaşıcı olduğuna dikkati çeken Özkan, “Bu sanki bize bir miktar ümit veriyor. Virüsün daha iyimser bir yöne evrildiği sonucunu çıkartabiliyoruz. Ama bunu konuşmak için çok erken çünkü mutasyonlar sürekli var. Tüm ülkeler aşı olursa bunu başarabiliriz. 2022 için biraz daha umutluyum” diye konuştu.

ZAMANI GELEN ÜÇÜNCÜ DOZ AŞIYA KOŞTU

Sağlık Bakanlığı’nın üçüncü doz süresini üç aya indirmesinin, uzmanların özellikle Omicron’la varyantının ardından yaptığı uyarıların ardından hastanelerde aşı yoğunluğu gözleniyor. Son dozunun üzerinden üç aydan uzun süre geçenler için hatırlatma dozunun tanımlanmasının ardından vatandaşlar, kent genelindeki hastanelere gitmeye başladı. Bu kapsamda, Ankara Şehir Hastanesi yerleşkesi içinde yer alan Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi’ne aşı olmaya gelen vatandaşların yoğunluk oluşturduğu görüldü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN