Sahte şeyhten akılalmaz savunma: Mağdur çocuğu suçladı

Sahte şeyhten akılalmaz savunma: Mağdur çocuğu suçladı

12 yaşındaki çocuğa cinsel istismardan tutuklu yargılanan sözde şeyh Eyyüp Fatih Şağban'ın avukatı mahkemede mağdur çocuğu suçladı. Şağban'ın avukatının "Ben 12 - 13 yaşında bir çocuk olsam ve tacize uğrasam allak bullak olurum. Çocuk 2 sene önce de tacize uğradığını söylüyor. O zaman niye tekrar dergaha gelmiş, demek ki akıllanmamış" sözleri salonda gerginlik çıkardı. Öte yandan sanık Şağban da savunmasında "Ben bunu pedofili olarak görmüyorum, Fetöfil olarak görüyorum" dedi.

Kendisini şeyh olarak tanıtan ve 12 yaşındaki çocuğa cinsel istismarla suçlanan Fatih Nurullah takma adlı Eyyüp Fatih Şağban hakim karşısına çıktı.

Independent Türkçe'den Can Bursalı'nın haberine göre, savcılık, sanığın tutukluluk halinin devamını talep ederken, Şağban'ın avukatı kumpas kurbanı olduğunu iddia etti ve dinletmek istediği tanıkların bu kumpasın şahidi olduklarını ileri sürdü. 

Sanık avukatı ayrıca, "Hodri meydan diyoruz. Tüm telefonlara el konulsun, dökümleri çıkartılsın. Kumpas ortaya çıkacak" dedi.

"TÜRKİYE'NİN NADİDE BİR ŞAHSİYETİDİR"

Sanık avukatı ayrıca, "Müvekkilimiz Türkiye'nin nadide, mümtaz bir şahsiyetidir. 6 aydır tutukludur. Müvekkilimiz ile çocuğun annesi, babası ve halasının telefon kayıtları dosyaya konulsun, gerçek ortaya çıkacak" ifadelerini de kullandı.

"Çocuğun savcılık ve mahkemedeki ifadeleri tutarsız" iddiasında bulunan sanık avukatı, "Ben 12 - 13 yaşında bir çocuk olsam ve tacize uğrasam allak bullak olurum. Çocuk 2 sene önce de tacize uğradığını söylüyor. O zaman niye tekrar dergaha gelmiş, demek ki akıllanmamış" dedi.

Bu sözler üzerine mağdur çocuğun avukatları ile sanık avukatı arasında tartışma yaşandı.

"BUNU PEDOFİL OLARAK GÖRMÜYORUM FETÖFİL OLARAK GÖRÜYORUM"

Daha önce birçok davada suçluların kendisini FETÖ ile savunmasının ardından istismarcılar da bu furyaya katıldı. Mahkemede söz alan Eyyüp Fatih Şağban 'FETÖ kumpası' taktiğine sarılarak, "Bize pedofil denilmiş. Ben bunu pedofili olarak görmüyorum, Fetöfil olarak görüyorum. Kumpasa uğradım" dedi.

Savcılığın tutukluluğun devamı talebine ilişkin beyanda bulunan Şağban, "Yaşımın ileri olması, sağlık sorunlarımın baş göstermesi nedeniyle tutuksuz yargılanmak istiyorum" diye konuştu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN