Salihli'de kubbesinde çatlaklar oluşan camiye yıkım kararı

Salihli'de kubbesinde çatlaklar oluşan camiye yıkım kararı

Manisa'nın Salihli ilçesinde 1956 yılında yapımı tamamlanan Saliha Camisi, yıkılma tehlikesi nedeniyle ibadete kapatıldı.

Mülkiyeti Türkiye Diyanet Vakfı'na ait olan Eskicami Mahallesi'ndeki 63 yıllık Saliha Camisi'nin kubbe kısmında çatlaklar oluşması üzerine özel bir firmaya analiz yaptırıldı. Gelen raporlarda, caminin kolonsuz ve yığma bina tekniği ile yapıldığı ve riskli yapı olduğu, Türkiye Deprem Bina Yönetmeliği'ne uygun olmadığı belirtildi. Bunun üzerine çökme riski nedeniyle ibadete kapatılan cami için yıkım kararı alındı.

19-09/30/1-1569841240.jpg

Gelen raporların Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezi'ne gönderildiği ve gelecek olan sonuca göre yıkım işlemlerinin başlatılacağı bildirildi. Yıkım kararı alınan camide, Salihli Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Salihli İlçe Müftüsü Adem Karakelebek ve Salihli İlçe Emniyet Müdürü Sayım Başaran incelemelerde bulundu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN