Salonlar boş kalıyor, FETÖ tehdit ediyor

Salonlar boş kalıyor, FETÖ tehdit ediyor

Darbe girişimi davalarının görüldüğü mahkeme salonlarında meydanı boş bulan FETÖ’cüler darptan sonra gazi ve şehit ailelerini tehdit etmeye başladı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü davasında dinlenen bir gazi, sanık Tugay Çiçek’in kendisini ‘Size sonra göstereceğiz’ diye tehdit ettiğini söyledi.

FETÖ, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, aralarında Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok’un da bulunduğu 34 kişinin şehit edildiği, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki olaylara ilişkin, haklarında 37’şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen 135’i tutuklu 143 sanığın yargılandığı dava ertelendi. İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşma sırasında Ankara’daki Akıncı Üssü davasında yaşanan dayak sıkandalının benzeri yaşandı. Duruşmaya vatandaş, STK ve siyasi parti temsilcilerinin azlığını fırsat bilen sanıklardan Tugay Çiçek’in gazileri “Size sonra göstereceğiz” diyerek tehdit ettiği öğrenildi. Duruşmada müşteki Gazi Fatih Öztürk’ün müdahil avukatlarının sorularına cevap verdiği sırada bir gazi, tutuklu sanıklardan Tugay Çiçek olduğu öğrenilen kişinin bir eliyle diğer elini perde yapıp işaret parmağıyla, ‘Size sonra göstereceğiz’ diye kendilerini tehdit ettiğini söyledi. Müştekiler ve gazilerin tepki göstermesi üzerine salonda gerginlik yaşandı. Sanık Çiçek, salondan çıkarılırken, mahkeme başkanı duruşmaya ara verdi. Aranın ardından yeniden başlayan duruşmada bir müşteki avukatı, ara öncesi duruşma salonunda sanık Çiçek’in, müştekileri tehdit ettiği iddiasına ilişkin tutanak tuttuklarını, bu tutanağı da savcılığa sunacaklarını bildirdiler.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN