Şam'daki Rusya Büyükelçiliği'ne havanlı saldırı | Son dakika haberleri

Şam'daki Rusya Büyükelçiliği'ne havanlı saldırı | Son dakika haberleri

Suriye'nin başkenti Şam’da bulunan Rusya Büyükelçiliği’ne havan topu mermisi isabet etti. Rusya saldırının Suriye için yapılan barış görüşmelerini hedef aldığını açıkladı.

Rusya Büyükelçiliği'ne 2 havan topunun isabet ettiği, patlamaların maddi hasara neden olduğu öğrenildi.

Havan topu mermilerinden birinin büyükelçilik avlusuna, diğerinin ise binanın yakınına düştüğü belirtildi. Rus Dışişleri'nden yapılan açıklamada saldırının esas hedefinin Suriye'deki barış görüşmeleri olduğu belirtildi.

RUS DIŞİŞLERİNDEN AÇIKLAMA: PROVOKASYON

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, büyükelçiliğin, Moskova saatiyle 13.00 ve 13.19'da ayrı ayrı saldırıya maruz kaldığı, bir havan topunun bina bahçesine, diğerinin ise bina dışına düştüğü belirtildi. Açıklamada, bina bahçesine düşen topun patlamadığı kaydedildi.

Saldırının "Suriye'de barış istemeyen aşırıcıların provokasyonu" olarak değerlendirildiği açıklamada, Rusya Büyükelçiliği ve çalışanlarının hayatını tehdit eden, Şam yakınlarında saklanmış terör grupları olduğu bildirildi. Açıklamada, "Bu saldırı, terör örgütlerinin kaynağının hızlı bir şekilde tasfiye edilmesinin gerekliliğini gösteriyor." ifadeleri kullanıldı.

Türkiye ve Rusya'nın Suriye'de ateşkes için anlaştığı açıklanmıştı. İran, Esed rejimi, Türkiye ve Rusya'nın Astana'da yapacağı Suriye zirvesine kadar taraflar arasında ateşkes öngören anlaşmanın bugün gece yarası yürürlüğe gireceği açıklanmıştı. 

Son Dakika - Ayrıntılar Hazırlanıyor..

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN