Savcının aracına bıraktığı not başına dert oldu

Savcının aracına bıraktığı not başına dert oldu

Yanlış yere park edilmiş olan bir aracın camına, “Arabayı bıraktığınız alan yol girişidir, bilgilerinize” şeklinde not bırakan vatandaş karakola çağrıldı.

Tekniker Süleyman Uysal isimli vatandaş yol girişine park edilmiş arabanın camına “Arabayı bıraktığınız alan yol girişidir, bilgilerinize” notu paylaşınca gözaltına alındı. 

Ordu Ünye’de yaşayan 46 yaşındaki Uysal, yanlış alana park edilen aracın  camına “Arabayı bıraktığınız alan yol girişidir, bilgilerinize”  şeklinde not bıraktı. Notu bıraktıktan bir süre sonra Uysal, gözaltına alındı. Emniyete götürülme sebebinin bıraktığı not olduğunu öğrenen Uysal'a buna ilişkin sorular sorulduğu öğrenildi.

SAVCI ŞİKAYETÇİ OLDU

Ordu'nun Ünye ilçesinde bir cumhuriyet savcısının şikayeti üzerine ifadesi alınan şüphelinin serbest bırakıldığı ve gözaltında tutulmasının söz konusu olmadığı bildirildi. Aracındaki notu gören yargı mensubu, kamera kayıtlarını inceletip, Süleyman Uysal’a ulaştı. Ünye Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Süleyman Uysal'ın olaya ilişkin ifadesi alındı.

Ünye Cumhuriyet Başsavcılığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Ünye Adliyesinde görevli bir cumhuriyet savcısı, ikamet ettiği sitenin kapalı otoparkında bulunan aracının cam sileceklerine zarar verildiği ve aracına not bırakıldığı şeklinde şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı.

Olay Ordu2nun Ünye ilçesinde bulunan Taşkent Sitesi’nde meydan geldi. Site sakinlerinden Süleyman Uysal, sitenin kapalı otoparkına otomobilini park eden Ünye Adliyesi’nde görevli bir cumhuriyet savcısının aracının camına ‘Arabayı koyduğunuz alan yol geçişi bilginize’ yazılı not bıraktı.

Ertesi gün aracının yanına giden savcı, arabasının arka sileceğinin kırık olduğunu ve not kâğıdını gördü. Bunun üzerine polisi arayan savcı, aracının cam sileceklerine zarar verildiği ve aracına not bırakılması nedeniyle şikayetçi oldu.

WAHATSAPP'TAN ÇAĞIRDILAR

Durumun site yönetimine bildirilmesi üzerine, sitenin ortak WhatsApp grubuna notu yazan kişinin aracın yanına gitmesi istenildi. Mesajı gören S.U., notu yazanın kendisi olduğunu belirterek, otomobilin yanına gitti. Süleyman Uysal, olay yerindeki polisler tarafından gözaltına alınarak emniyete götürdü. Süleyman Uysal emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

SOSAL MEDYADAKİ TEPKİLERDEN SONRA BAŞSAVCILIK’TAN AÇIKLAMA

Bu arada sosyal medyada tepki çeken olayla ilgili Ünye Cumhuriyet Başsavcılığı yazılı bir açıklama yaptı. Şüphelinin tutuklanmadığı ifade edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“30.01.2021 günü Ünye Adliyesinde görev yapan bir Cumhuriyet Savcısı'nın ikamet ettiği sitenin kapalı otoparkında bulunan aracın cam sileceklerine zarar verildiği ve ayrıca bir not bırakıldığı yönündeki şikayeti üzerine günün nöbetçi Cumhuriyet Savcısı tarafından olayın araştırılması ve şüphelinin tespitine yönelik kolluğa talimat verildiği, yapılan araştırmada şüpheli S.U.'nun tespit edilmesi üzerine gerekli tahkikat işlemlerinin yapılabilmesi, ifadesinin alınması için emniyete götürüldüğü, ifade ve tahkikat işlemlerinin tamamlanmasının ardından nöbetçi Cumhuriyet Savcısının talimatı ile serbest bırakıldığı, şahsın sadece not kağıdı yazdığından bahisle tutuklanmasının veya cezaevine gönderilmesinin söz konusu olmadığı, mala zarar verme suçuna yönelik soruşturma dosyasının bu şekilde derdest olduğu ve soruşturma işlemlerinin usul ve yasa kuralları çerçevesinde hassasiyetle yürütüleceği hususu, kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.”

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN