Savunma Bakanı Canikli: Afrin'de bugüne kadar 41 şehidimiz var

Savunma Bakanı Canikli: Afrin'de bugüne kadar 41 şehidimiz var

Bakan Canikli, TSK'nın Afrin'de 20 Ocak'ta başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nda bugüne kadar 41 askerin şehit olduğunu açıkladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'de terör örgütü PYD/PKK'nın işgal ettiği bölgelere yönelik 20 Ocak'ta başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nda 42. güne girildi.

Milli Savunma Üniversitesi Harp Enstitüleri Karargah Subaylığı 1. Dönem Eğitimi Mezuniyet Töreni'nde konuşan Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ise, harekatın başlangıcından bugüne 41 askerin şehit olduğunu açıkladı. 

Canikli'nin açıklamasına göre harekata katılan 116 Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensubu da çatışmalarda şehit oldu.

28 NOKTA TEMİZLENDİ

Canikli, Afrin'e yönelik harekat kapsamında şu bilgileri verdi:

"615 kilometrekare alanda 94 meskun mahal ve 28 kritik noktanın hakimiyeti sağlanmıştır. Harekat kapsamında maalesef 41'i Türk Silahlı Kuvvetlerimizden, 116 ÖSO mensubu olmak üzere toplam 157 şehidimiz vardır. Bu vesileyle bütün şehitlerimize rabbimden rahmet diliyorum. Harekatın başladığı günden bu yana en az 2295 terörist bölgeden temizlenmiş ve etkisiz hale getirilmiştir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN