Seçimden önce erken ödeme

Seçimden önce erken ödeme

Paket kapsamında emeklilere verilecek olan bayram ikramiyesinin ne zaman yatırılacağı belli oldu. 24 Haziran seçimleri öncesi açılan bu pakette, 1000 TL’lik ikramiye ödemesi bağkur ve emekli sandığına, 7 Haziran, SSK’lılara ise 8 Haziran’da yapılması kararlaştırıldı.

Geçen ay Başbakan Binali Yıldırım’ın başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu, Çankaya Köşkü’nde toplantı gerçekleştirdi. Burada alınan kararla birlikte emeklilere yılda 2 bin lira ikramiye verilmesi kararlaştırıldı. Başbakan Yıldırım, Bakanlar Kurulu sonrası şu açıklamayı yaptı: “Emekli olmuş 12 milyonun üzerinde vatandaşımız var. Bunun dışında emekli olmadan aylık bağlanan gazilerimizi, şehit yakınlarımız var. Devletten emeklilik dışında maaş alanlar bunlara da her yıl Ramazan Bayramı öncesi ve Kurban Bayramı öncesi olmak üzere birer bayram ikramiyesi vereceğiz.” Tarih konusunda bir netlik yoktu fakat, seçim öncesi herkese emeklilik ödemesi yapılacağı bildirildi. Özel bir televizyon kanalında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, hükümet tarafından yaklaşık 12.3 milyon emekliyi ilgilendiren müjdeyi geçen günlerde açıkladıklarını anımsattı. Sarıeroğlu, “Ramazan ve Kurban bayramlarında 1000 lira bir ödememiz olacak” diye konuştu. Emeklilerin maaş ve ikramiye ödemelerini öne aldıklarını açıklayan Sarıeroğlu, şunları kaydetti: “Ramazan Bayramı öncesinde vatandaşları daha da rahatlatmak adına hem emekli maaşlarının hem de ikramiyelerin ödemelerini öne aldık. Bağkur ve Emekli Sandığı emeklilerimizin ikramiyelerini 7 Haziran 2018’de ödeyeceğiz. SSK emeklilerimizin emekli ikramiyelerini de 8 Haziran 2018’de ödeyeceğiz. Emekli Sandığındaki emeklilerimizin maaşlarını ayın 1’i ile 5’i arasında, SSK ve Bağkur emekli maaşlarımızı da 11-12-13 Haziran’da ödemelerini gerçekleştireceğiz. Bayram öncesinde inşallah bu ödemelerinizin hayırlı olmasını temenni ediyorum.” Sarıeroğlu, İŞKUR tarafından ödenen işsizlik ödeneklerinin de Ramazan Bayramı öncesinde gerçekleştirileceğini bildirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN