Trump kendisini yalanlayan üst düzey bürokratı görevden aldı

Trump kendisini yalanlayan üst düzey bürokratı görevden aldı

ABD Başkanlık Seçimleri’nde rakibi Joe Biden’a yenilen Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, seçimde hile olmadığını söyleyen en üst düzey bürokrat Christopher Krebs’i görevden uzaklaştırdı.

ABD Başkanı Donald Trump seçim yenilgisini bir türlü kabullenemiyor. Seçimde hile yapıldığını sıkça dile getiren Trump, seçimlere hile karıştırıldığı ile ilgili iddiaları reddeden ve seçimin adil olduğunu söyleyen Siber güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı Başkanı Christopher Krebs’i görevden aldı.

Christopher Krebs, Trump'ın seçimlere hile karıştırıldığı ile ilgili asılsız iddialarını reddetmesi ve seçimin adil olduğu yönündeki açıklamalarıyla genel olarak takdir edilse de Başkan Trump’ın tepkisini çekmişti.

Euronews'in aktardığına göre, Twitter hesabında açıklamada bulunan Trump, Krebs'in 3 Kasım Salı günü düzenlenen başkanlık seçimlerinde "usulsüzlük" tespit edilmediğine ilişkin açıklamasına tepki gösterdi.

Trump şunları kaydetti:

"Krebs'in 2020 seçimlerindeki güvenlik meselelerine ilişkin yaptığı açıklama oldukça yanlış. Bu seçimlerde büyük usulsüzlükler ve hileler oldu, ölü insanlar adına oy kullanıldı, gözlemcilerin seçim merkezlerine girilmesine izin verilmedi. Oy sayma makinelerindeki sözde teknik problemler Trump için kullanılan oyları Biden'ın hanesine yazdı ve daha neler neler oldu.

Bu nedenle, şu andan itibaren geçerli olmak üzere ABD Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı Direktörü Krebs'in işine son veriyorum."

Krebs ise yine sosyal medya üzerinden ülkeye hizmet edebildiği için gururlu olduğunu belirterek "Bugünü koruyun, yarını güvenceye alın" yorumunu yaptı.

ABD'de 3 Kasım Salı günü yapılan 59'uncu başkanlık seçimlerinden resmi olmayan sonuçlara göre Demokratların adayı Biden galip çıkmıştı. ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi aday Trump ise seçimlerde "hile" yapıldığını ve asıl kazananın kendisi olduğunu öne sürüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN