4 yaşındaki Leyla Aydemir'in ölümü 'faili meçhul' oldu

4 yaşındaki Leyla Aydemir'in ölümü 'faili meçhul' oldu

Ağrı'da kaybolduktan sonra cesedi bulunan 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in ölümü ile ilgili davanın ikinci duruşmasında tutuksuz yargılanan 7 sanık beraat etti.

Ağrı'da kaybolduktan 18 gün sonra cesedi bulunan 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in öldürülmesi ile ilgili davanın ikinci duruşması görüldü.

1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Leyla Aydemir’in tahliye edilen amcası sanık Yusuf Aydemir ile tutuksuz sanıklar Y.A, B.D, H.D, M. Aydemir, M.A. Aydemir ve A.A. katıldı. Amca Yusuf Aydemir "kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılmıştı.

TELE1'den İrem Yıldırım'ın haberine göre duruşmaya Leyla’nın annesi Şükran Aydemir ile yurt dışına çıkıp geri dönmeyen babası Nihat Aydemir katılmadı. Taraf avukatları da duruşmada hazır bulundu.

UCİM Genel Başkan Danışmanı Avukat Ayşegül Aydoğan dava hakkında "Baba yurtdışına gitmiş tekrar da dönüşü gerçekleşmemiş. Bugün kararı çıkacak onu bekliyoruz. Savcı mütalaasını verdi. Beş ayrı sanık hakkında kasten adam öldürmeden cezalandırılmasını istedi, iki (M.A ve H.D.) sanık hakkında ise beraat istedi" dedi.
Aydoğan karara ilişkin “Adalet yerini buldu demek isterdim, çok üzgünüm. Faili meçhul oldu dosya” ifadelerini kullanarak şu değerlendirmede bulundu:

"Mahkeme kararında savcılığın yeniden araştırması için bir müzekkere yazılacak. Ola ki birileri yeni bir şey görür, duyar bilir, ortaya çıkar ise diye. Ama zaten 4 senedir konuşmayan kimsenin gelip de şimdi konuşacağını çok da düşünmüyorum. Toplam 7 sanık vardı en başından beri yedisi de beraat aldı.
AFAD görevlisinin ses kayıtlarının bu celsede çözümlemesini mahkeme başkanı okudu ama dosyaya esas teşkil edilecek herhangi bir veri teşkil etmediği için delil olarak nitelendirilmedi. Karşı tarafın avukatı Erdoğan bey tekrar bir CD sunduğunu söyledi. Fakat onu da hukuka aykırı delil olarak nitelendirip dikkate almayacağını belirtip reddetti.

Yani dosya faili meçhul oldu."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN