8 yıllık çalışmanın ardından ilk hasat yapıldı! Kilosu bin lira

8 yıllık çalışmanın ardından ilk hasat yapıldı! Kilosu bin lira

Mersin'in Tarsus ilçesinde 8 yıllık adaptasyon çalışmasının ardından 3 çeşit turfanda kirazında yılın ilk hasadı yapıldı. Ürünler ise 800 ve bin TL arası fiyatla satışa çıkarıldı.

Ziraat Mühendisleri Kemal Karaoğlu ve Deniz Gürbüz tarafından Ulaş Mahallesi'nde ilk etapta 8 çeşit üzerinden adaptasyon çalışması yapıldı. 30 dönüm alanda yetiştirilen 3 çeşit turfanda kirazın hasadına başlandı.

Dönümde 700 kilo verim alınan ürünler, erkenci olması sebebiyle 800-bin TL arası fiyatla satışa sunuldu.

mersinde-turfanda-kiraz-hasadi-kilosu-1000-tl-6439-dhaphoto2-copy.jpg

'SEZONDA BU FİYATLAR DÜŞER'

Deniz Gürbüz, yaklaşık 8 yıldır bölgede adaptasyon çalışmasını yaptıklarını belirterek, "Turfanda kirazda amaç, bölgeye daha fazla kiraz üretimi yaptırmak ve daha fazla kazanç sağlamaktır. Daha karlı kazanç ve ihracat yönüne yönelik, daha tonajlı miktarlar almamız lazım. Kirazın şu an tanesi 4-5 liraya denk geliyor. Erken olduğu için fiyat yüksek ancak normal sezonda bu fiyatlar çok düşer" dedi.

mersinde-turfanda-kiraz-hasadi-kilosu-1000-tl-6439-dhaphoto9-copy.jpg

Ziraat Mühendisi Kemal Karaoğlu ise bölgedeki üreticinin farklı ürünleri deneyimleyerek daha iyi kazançlar elde etmeleri için destek olduklarını söyledi. Karaoğlu, "Öncelikle sert çekirdekli meyveleri bölgeye adapte etmiştik. Şu anda ise bölgeye kirazı adapte etmeye çalıştık ve bunda da başarılı olduk" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN