'Arama-kurtarma çalışmaları bitti' demişti: Elbistan Belediye Başkanı'ndan yeni açıklama

İki büyük depremlerden birinin merkez üssü olan Elbistan'ın Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, dün arama-kurtarma çalışmalarının sonlandırıldığını sosyal medya hesabından duyurmuştu. Gelen tepkiler üzerine Gürbüz, paylaşımını silerken bugün yeni bir açıklama yaptı. Gürbüz, konu ile ilgili çalışmaların devam ettiğini, bir yanlış anlaşılma olduğunu kaydetti.

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 10 ili etkilerken arama-kurtarma çalışmaları birçok bölgede devam ediyor. Birçok vatandaş hala enkaz altında kurtarılmayı bekliyor.

Kentteki çalışmalara ilişkin son durum hakkında bilgi veren AK Partili Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, dün gece gelen tüm ihbarların sonuçlandırıldığını, böylece Elbistan'daki arama kurtarma çalışmalarının da tamamlandığını söylemişti.

'ARAMA-KURTARMA ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI'

Gürbüz, resmi sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Arama kurtarma çalışmaları tamamlanmıştır. An itibari ile gelen ihbarların tamamı sonuçlandırılmıştır. Enkaz altında yakını olduğunu düşünen vatandaşlarımızın Fatih İlköğretim Okulu'ndaki arama kurtarma merkezine şahsen başvuru yapmaları önemle duyurulur."

Gürbüz'ün paylaşımı çok sayıda sosyal medya kullanıcısının tepkisini çekti. Çalışmaların depremden bir gün sonra ancak başladığını hatırlatan vatandaşlar, hala ulaşılamayan çok sayıda göçük olduğunu söyledi. Gürbüz, gelen tepkilerin ardından söz konusu paylaşımını sildi.

Gürbüz’den bugün konu ile ilgili yeni bir açıklama geldi. AK Partili belediye başkanı Gürbüz, konunun yanlış anlaşıldığı, aslında çalışmaları sonlandırmadıklarını, hala bütün gayretleriyle sahada olduklarını ifade etti.

Gürbüz’ün açıklaması şu şekilde:

“Değerli arkadaşlar, depremin beşinci gününde çalışmalara var gücümüzle devam ediyoruz. Dün akşam yapmış olduğumuz açıklama enkaz kaldırma çalışmalarının bitmiş olduğu anlamında bir açıklama değil. Enkaz altında canlı tespit edildiğine dair gelen ihbarlara yönelik çalışmaların tamamlandığına ve yeni ihbarların acilen yapılması için AFAD ekiplerinin verdiği bilgiyi ve talebe yönelik bir duyuruydu. Nitekim yapmış olduğumuz duyuru neticesinde gelen ihbarlar doğrultusunda çalışmalara o noktalarda devam ediyoruz.

‘YANLIŞ ANLAŞILMA OLDU’

Tabii beş gün boyunca sahada bir saat bile uyumadan çalışma yürüttüğümüz ve hızlıca yeni ihbarların gelmesini beklediğimiz için sanki çalışmaları sonlandırmışız gibi bir yanlış anlaşılma oldu. Bunu da fark ettik.

Vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Bütün gayretimizle sahadayız. En ufak bir ihtimalleri bile büyük bir gayretle değerlendiriyoruz. Girilmedik tek bir enkaz, bakılmadık en ufak bir yer dahil bırakmayacağız. Bunda hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN