Av sezonu açılınca balık fiyatları düştü: 130 liradan satılan hamsi, 80 liraya düştü

Av sezonu açılınca balık fiyatları düştü: 130 liradan satılan hamsi, 80 liraya düştü

Yalova Balık Hali'nde hamsi fiyatları düştü. Av sezonu öncesi 130 liraya satılan hamsinin kilosu, 80 liraya kadar indi. Balıkçılar, bu sezon hamsiden umutlu ve beklentilerinin olumlu yönde olduğunu belirtti.

Yalova Balık Hali'nde av sezonunun açılmasıyla birlikte hamsi fiyatları düştü. Sezon öncesi 130 liraya kadar yükselen hamsinin kilogram fiyatı, 1 Eylül itibariyle 80 liraya kadar indi. Balıkçılar, bu yıl hamsiden umutlu olduklarını ve beklentilerinin olumlu yönde olduğunu belirtiyorlar.

yyy.jpg

'FİYATLAR ZAMANLA DAHA DA DÜŞECEK'

Yalova Balık Hali esnaflarından Ayhan Reyhan, hamsinin bol olacağına dair büyük bir beklenti içinde olduklarını ifade ederek, fiyatların zamanla daha da düşeceğini düşündüklerini söyledi. Reyhan, pazara sunulan diğer balıkların fiyatlarında da düşüş yaşandığını, istavritin 80, mezgidin ise 100 liradan satışa sunulduğunu belirtti.

yy.jpg

UZMANI UYARDI: FİYATLARIN UYGUN OLMASINI BEKLEYİN

Av sezonunun açılmasıyla birlikte hamsi fiyatlarındaki düşüş, tüketicileri sevindirdi. Sezon öncesi yüksek fiyatların ardından 80 liraya kadar inen hamsi fiyatlarının daha da düşeceği beklentisi, balık tüketimini artırabilir. Ancak, hava koşullarının balık avcılığına etkisi göz önünde bulundurulmalıdır. Uzmanlar, hamsinin yanı sıra diğer balık türlerinde de fiyatların düşüşünü bekliyorlar ve tüketicileri, fiyatların daha da uygun hale gelmesini beklemeleri konusunda uyarıyorlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN