Ayasofya'nın bir kapısı daha kırıldı, savunması pes dedirtti: Sadece ittirdim

Ayasofya'nın bir kapısı daha kırıldı, savunması pes dedirtti: Sadece ittirdim

Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği Ayasofya-i Kebir Camii, 3 yıl önce yeniden ibadete açıldığından beri başta ana kapısı olmak üzere birçok yerine zarar verilmesiyle gündeme geliyor. Ayasofya'nın bir kapısının daha kırıldığı ortaya çıktı. Sabaha karşı saat 05.29’da kapıyı kırarak içeri giren Atif Kasar, "Sadece ittirdim" diyerek kendisini savundu.

İbadete açılmasından bu yana artan ziyaretçi sayısı ve buna bağlı tahribat haberleriyle gündeme gelen Ayasofya'da yeni bir hasar ortaya çıktı.

Duvar'dan Ferhat Yaşar'ın haberine göre, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi 24 Temmuz 2020 tarihinde yeniden ibadete açılmasının ardından yapının başta ana kapısı olmak üzere birçok yerine zarar verildi. Son olarak bir başka kapısının daha kırıldığı ortaya çıktı.

‘SADECE İTTİRDİM’

Kapıyı kırdığı öne sürülen Atif Kasar hakkında, “Kamu malına zarar verme, ibadethanelere ve mezarlıklara zarar verme” suçlamalarıyla dava açıldı. Sanık Kasar ise kapının kırılmasına ilişkin, “Kırmadım. Sadece ittirdim. Zincirler vardı. O kapı insan gücüyle kırılacak bir kapı değil” şeklinde savunma yaptı.

Mahkeme, kırılan kapının bir kültür varlığı olup olmadığının araştırılması ve maliyetinin tespit edilmesi için bilirkişi araştırmasına karar verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN