Başkan Vekili Özdemir Hıdırlık Kulesi çalışmalarını inceledi

Başkan Vekili Özdemir Hıdırlık Kulesi çalışmalarını inceledi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Büşra Özdemir, Büyükşehir Belediyesi tarafından 4. etabı tamamlanan “Hıdırlık Kulesi Çevresi Arkeolojik Kazı ve Seyir Terası Projesi”ni yerinde inceledi. Özdemir, proje tamamlandığında; antik dönemden Cumhuriyet’e uzanan değerli eserlerin sergileneceği seyir terası ile kentin yeni bir açık hava müzesi olacağını söyledi.

Tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkmak amacıyla 2020 yılında Koruma Kurulu kararı doğrultusunda Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan “Hıdırlık Kulesi Çevresi Arkeolojik Kazı ve Seyir Terası Projesi”nin 4. etabı da tamamlandı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Büşra Özdemir, çalışmaları yerinde inceledi. Özdemir, çalışmalarla ilgili Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Başdanışmanı Dr. Cem Oğuz’dan bilgi aldı.

TARİHİ KALINTILAR GÜN YÜZÜNE ÇIKARILDI

Proje kapsamında kazı alanında; M.Ö. 2. yüzyıla tarihlenen ve bölge valisi için yapıldığı düşünülen anıt mezar, erken Bizans döneminde şapel olarak kullanıldığı değerlendirilen yapılar, mozaikli alanlar, yunus balığı figürlü yazıtlı mozaik, iki adet hamam, sütunlu yapı, Hadrian Kapısı’na kadar uzandığı düşünülen Roma dönemi sütunlu cadde, ve Cumhuriyet dönemine ait bir buz fabrikasının kalıntıları gün yüzüne çıkarıldı. Başkan Vekili Özdemir, “Koruma ve onarım sürecinin ardından, Antalya yeni bir açık hava müzesine kavuşmuş olacak. Ziyaretçiler, antik dönemden Cumhuriyet’e uzanan eserleri yürüyüş yolundaki cam yüzeylerden inceleyebilecek, Seyir Terasından ise Akdeniz’in eşsiz manzarasını seyredebilecek” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN