Beşiktaş’ın sahil şeridinde 23 kaçak yapı tespit edildi

Beşiktaş’ın sahil şeridinde 23 kaçak yapı tespit edildi

Kültür ve Turizm Bakanlığı, sahil şeridinde yaptığı denetimler sonrasında 21 tescilli, 2 tescilsiz taşınmazda kaçak yapı tespit etmesinin üzerine çalışmalara başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 10 Ocak 2025’ten beri başlayan denetimleri, 21 tescilli 2 tescilsiz taşınmazın tespitinden sonra hız kesmeden devam ediyor.

Bakanlık gelen ihbarlar üzerine İstanbul’un Beşiktaş ilçesine bağlı Bebek, Arnavutköy, Kuruçeşme ve Ortaköy mahallelerinin sahil şeridinde kaçakçılıkla mücadeleyle ilgili incelemeler başlattı.

basliksiz-3-003.jpg

YASAL SÜREÇ BAŞLATILDI


Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ekipleri, denetimler sonrasında sahil şeridinde yer alan yapılara yönelik önemli tespitler yaptı ve Koruma Bölge Kurulu kararları sonrasında yasal süreç başlatıldı.

basliksiz-5psd.jpg

Yapılan denetimler sonrasında;

- 21 adet tescilli, 2 adet tescilsiz taşınmaza ilişkin kaçak olarak yapılan denize doğru eklemeler, teras kısımlarında kapatmalar, plan ve cephe tipolojisindeki değişiklikler, özgün mimari ögelerde bozulmalar nedeniyle suç duyurusunda bulunularak, izinsiz uygulamaların ivedilikle kaldırılmasına karar verildi Karar, taşınmaz sahipleri ve belediyelere tebliğ edildi.

- Daha önceki tarihlerde izinsiz uygulamalar nedeniyle hakkında suç duyurusunda bulunulan 7 adet tescilli, 2 adet tescilsiz taşınmaza ilişkin bir kez daha izinsiz uygulamaların ivedilikle kaldırılarak karar gereğinin yerine getirilmesi istendi.

basliksiz-4-001.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN