Bir günde iki kere soyduğu dükkana üçüncü kez gelince yakayı ele verdi: Esnaf suçüstü yakaladı

Yalova'daki bir oyuncak mağazasının önündeki bisikletleri aynı gün hem sabah hem akşam çalan şüpheli ertesi gün tekrar gelince yakayı ele verdi. Çalışanlar ve çevredeki vatandaşlar tarafından suçüstü yakalanan zanlı polis ekiplerine teslim edildi. Zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mağaza çalışanı yakalama anını, "Karşılık vermesin diye etkisiz hale getirdik yere düşürdük. Biz de çok hatırlamıyorum ne olduğunu çok. Bir polis kadar görev yapmış olduk.” diye anlattı.

Peş peşe yaşanan hırsızlık olayı Yalova Adnan Menderes Mahallesi, Rahmi Üstel Caddesi'ndeki oyuncak mağazasında meydana geldi. Mağazanın önünde teşhir için konulan bisikletlerden biri aynı şüpheli tarafından önce sabah saat 09.00 sıralarında diğeri ise akşam saat 18.00 sıralarında çalındı.

8436278.jpg

İş yeri ile yan taraftaki sitenin güvenlik kameralarının kayıtlarını izleyen mağaza çalışanları, eşkalini belirledikleri şüpheliyi ertesi gün tekrar dükkanın etrafında gördü.

8435918.jpg

Kaldırımda birine ait bisikleti çalmaya çalışan ve isminin Çağrı Y. olduğu belirlenen zanlı, çalışanlar ve çevredekiler tarafından yakalandı. Etkisiz hale getirilen zanlı, kısa süre sonra olay yerine gelen polise teslim edildi.

8435923.jpg

'ETKİSİZ HALE GETİRDİK'

Mağaza çalışanı Hikmet Üstün, bölgede çeşitli hırsızlık olaylarının yaşandığını belirterek caydırıcılığın olmamasından yakındı. Üstün, yaşanan hırsızlık olayını şu ifadelerle anlattı:

8435915.jpg

"Biz açıkçası geleceğini düşünmüyorduk. Gelir en az 1 ay içinde gelir diye kafamızda kuruyorduk. Burada yürürken karşıda gördük. Bu mu değil mi diye yanına yaklaştık. Biraz uzaktan ne yapıyor, ne ediyor diye izledik. Bisiklete atlayınca hemen atladık. O anda ne yapacak, ne edecek, üstünde kesici bir alet var mı? Ne yapacağını da kestiremediğimiz için elini kolunu tuttuk. Kendisini sardık. O esnada yan tarafta olayı izleyen insanlar polisi aradı. O gelene kadar karşılık verdi bize. Karşılık vermesin diye etkisiz hale getirdik yere düşürdük. Baskı uyguladık kalkmasın diye. Tabi insanlar o anda ne yapacağını bilmiyor. Biz de çok hatırlamıyorum ne olduğunu çok. Bir polis kadar görev yapmış olduk."

8435920.jpg

TUTUKLANDI

Gözaltına alınarak emniyetteki işlemlerinin ardından adliye sevk edilen Çağrı Y, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

8436279.jpg

Kamera kayıtlarında, Çağrı Y'nin sabah geldiğinde mağazanın önünde duran bisikleti alıp yedeğinde götürdüğü, akşam ise diğer bisiklete sanki kendisininmiş gibi binip uzaklaştığı görülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN