Bir şehir yok oldu: Hatay depremin yaralarını saramıyor

Hatay, Maraş depremlerinin üzerinden aylar geçmesine rağmen yaralarını saramıyor. Eylül ayında çekilen uygu görüntüleriyle haziran ayında çekilen uygu görüntüleri hayalet şehirdeki son durumu gözler önüne serdi.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremlerin yaraları hala silinemedi.

50 bin vatandaşın hayatını kaybettiği depremlerden en çok etkilenen il Hatay oldu.

TRT Haber'in haberine göre; depremin öncesi ve sonrasında uygu görüntülerine bakıldığında enkazın büyüklüğü görülebiliyor. Geçtiğimiz yıl aralık ayında, bu yıl da şubat ve nisan aylarına bakıldığında Hatay'da depremden etkilenen çok sayıda binanın yıkıldığı uydu görüntülerine yansıdı.

aralik-2022-hatay-3.jpg

RÖNESANS DA GÖRÜNTÜLERDE

Hatay'da depremlerde yıkılan Antis Yapı tarafından inşa edilen Rönesans Rezidans'ın da uydu görüntülerine bakıldığında depremin yıkıcı etkisi görülmekte.

nisan-hatay-3.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN