Bodrum alev alev! 4 noktada yangınlar sürüyor

Bodrum alev alev! 4 noktada yangınlar sürüyor

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Gökpınar, Yukarı ve Aşağı Mazı mahalleleri ile Armutçuk mevkisinde orman yangınları sürüyor. Aşağı Mazı Mahallesi boşaltılırken, çam ağaçları ve düşen kayalar nedeniyle ulaşımda çeşitli aksamalar yaşanıyor.

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Gökpınar, Yukarı ve Aşağı Mazı mahalleleri ile Armutçuk mevkisinde orman yangınları sürüyor.

Beyciler Mahallesi'nde 31 Temmuz'da akşam saatlerinde ormanlık alanda başlayan ve geniş bir alana yayılan yangınlara kesintisiz müdahalenin sürdüğü açıklandı.

02-001.jpg

EKİPLER ZORLUK ÇEKİYOR

Gökpınar, Aşağı Mazı ve Yukarı Mazı mahallerinde yanan çam ağaçlarının yola devrilmesi ve kaya parçalarını sürüklemesi nedeniyle zaman zaman ulaşım sağlanamıyor. Bu nedenle ekipler müdahalede güçlük çekiyor.

Yangın nedeniyle boşaltılan Aşağı Mazı Mahallesi'nin sakinleri, bölgedeki bazı turistik tesislere yerleştirildi.

03-001.jpg

ALEVLER TERMİK SANTRALE ULAŞMADI

Alevlerin Kemerköy Termik Santrali lojmanlarına yaklaşması üzerine güvenlik güçleri, yangın söndürme ve sağlık ekipleri bölgede hazır bekletildi ancak yangının bu noktaya gelmesi ekiplerin yoğun mücadelesiyle önlendi.

Çevrede önlem alan jandarma ekipleri, yangının etkili olduğu kritik noktalara uzman ekipler haricinde kimsenin girmesine izin vermiyor.

"BURADA BİR CEHENNEM YAŞIYORUZ"

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da bölgedeki son durum ile ilgili Twitter'dan video paylaştı:

"Burada bir cehennem yaşıyoruz. İnanılmaz bir şey bu, artık bizde ne yapacağımızı şaşırdık. Allah yardımcımız olsun. Cayır cayır yanıyor burası, karadan müdahale burada imkansız. Buraya ancak uçaklar ve helikopterle müdahale edebilir. "

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN