CHP'den İstiklal Caddesi'ndeki kısıtlamalara tepki: İstiklal'i kapatma, sınırları kapat

CHP'den İstiklal Caddesi'ndeki kısıtlamalara tepki: İstiklal'i kapatma, sınırları kapat

İstiklal'deki bombalı terör saldırısı sonrası İstanbul Valisi Yerlikaya'nın güvenlik, huzur ve asayişin korunmasına yönelik yayımladığı 'Genel Emir' adı altındaki yasaklara tepki gösteren CHP'li Ağbaba, "İstiklal'i kapatma, sınırları kapat" diyerek "Ülkede ne zaman kötü bir şey olsa ilk akla gelen sanatı, kültürel aktiviteleri yasaklamak oluyor. Kamusal yaşama veya yaşam tarzına değil, terörle mücadele tarzına müdahale edin. " ifadelerini kullandı.

İstiklal'deki 6 kişinin ölümüne 81 kişinin de yaralanmasına sebep olan bombalı terör eyleminin ardından İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstiklal Caddesi'nde güvenlik, huzur ve asayişin korunması, mevcut yaya trafiği akışının hızlandırılması konularında alınması gereken önlemlere ilişkin bir "Genel Emir" yayımlandı. Yayımlanan Genel Emir listesindeki yasaklara tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, sosyal medya hesabı Twitter'da paylaşımlarda bulundu.

Ağbaba, iktidarın ülkenin başına gelen her felakette öncelikli olarak kültürel aktiviteleri yasakladığını belirterek şunları kaydetti:

'AMAÇ SOKAKLARI BETONA DÖNÜŞTÜRMEK Mİ?'

İstiklal'i kapatma, sınırları kapat! İstanbul Valiliği, terör saldırısı sonrası caddede sokak müziğini, kültürel aktiviteleri, seyyar satıcılığını vs. yasaklamış. Ülkede ne zaman kötü bir şey olsa ilk akla gelen sanatı, kültürel aktiviteleri yasaklamak oluyor.

Terörist sınırdan elini kolunu sallayarak geçsin, İstanbul'a gelsin, işe girsin, gezsin tozsun, bomba patlatsın, suçu seyyar satıcılarla sokak müzisyenlerine keselim. O zaman terör amacına ulaşmış olmuyor mu?

Amaç sokakları kültürden tamamen arındırarak betona dönüştürmek mi?

'OLDU OLACAK GEZMEYİ YASAKLAYIN'

Oldu olacak, dışarı çıkıp gezmeyi de yasaklayın. İstiklal'de gezmek yasaklansın, böylece kimse bombalı saldırı da yapamaz, yapsa da hayatını kaybeden kimse olmaz(!) Bu insanlar günlük kazanıyor. Sokak müzisyeni, seyyar satıcı şimdi nasıl evine ekmek götürsün?

'TERÖRLE MÜCADELE TARZINA MÜDAHALE EDİN'

Salgını müziğe bağlayan akılla, terörü sokak aktivitelerine bağlayan akıl aynı akıldır. Bu kamusal alana ve yaşam tarzına yönelik bir müdahaledir. Kamusal yaşama veya yaşam tarzına değil, terörle mücadele tarzına müdahale edin.

Yasak çözüm değil..

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN