Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Beykoz'un seçilmiş Belediye Başkanı Mimar Alaattin Köseler, görevinden uzakta olmasına rağmen ilçesinin sorunlarına kayıtsız kalmadı. Köseler, 31 Temmuz'da kapatılması planlanan İstinye-Çubuklu arabalı vapur hattı için İBB'ye el yazısıyla bir mektup göndererek kararın yeniden gözden geçirilmesini talep etti. Mektup, "halkçı belediyecilik" ve "zarar" tartışmalarını yeniden alevlendirdi.
Göreve seçildikten kısa bir süre sonra tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderilen CHP'li Beykoz Belediye Başkanı Mimar Alaattin Köseler, demir parmaklıklar ardindan Beykoz halkının sesini duyurmaya devam ediyor. Başkan Köseler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Daire Başkanlığı'na hitaben yazdığı 28 Temmuz 2025 tarihli mektupla, kritik öneme sahip İstinye-Çubuklu arabalı vapur hattının kapatılma kararına isyan etti.

"BEYKOZ'A BÜYÜK MAĞDURİYET YARATIR"
Köseler, mektubunda söz konusu hattın kapatılmasının, "zaten ulaşım sorunu giderilememiş bir ilçe olan Beykoz’da büyük mağduriyetler yaratacağını" vurguladı. Kararın arkasındaki "zarar ediyor" mantığını sert bir dille eleştiren Köseler, bu yaklaşımın "halkçı belediyecilik" kavramıyla taban tabana zıt olduğunu belirtti.
Mektubunda, " 'Zarar ediyor' mantığıyla kaldırılması ise, 'halkçı belediyecilik' kavramına uymayan bir karar olduğunu belirtmek isterim" ifadelerini kullanan Başkan Köseler, kamu hizmetinin temel amacının kâr etmek değil, halkın yaşamını kolaylaştırmak olduğunu hatırlattı.

İBB'YE ÇAĞRI: "BU YANLIŞTAN DÖNÜLSÜN"
Başkan Köseler, İBB yönetimini alınan bu kararı yeniden değerlendirmeye davet etti. Tamamen kapatmak yerine bir alternatif de sunan Köseler, "Ulaşım Daire Başkanlığının bu kararını yeniden gözden geçirmesini (Belki sefer sayısı azaltılabilinir.) ve Beykoz halkının lehine bir sonuçla, bu yanlıştan dönülmesini temenni ediyorum" sözleriyle uzlaşmacı bir kapı araladı.
HASRET VE SEVGİ DOLU MESAJ

Mektubunu kişisel ve duygusal bir notla sonlandıran Alaattin Köseler, ayrı kalmak zorunda olduğu hemşehrilerine olan özlemini dile getirdi: "Tüm Beykozlu hemşehrilerimi sevgi ve hasretle kucaklıyorum."
Cezaevinden yazılan bu mektup, bir belediye başkanının fiziki engellere rağmen halkına karşı sorumluluğunu yerine getirme iradesini ortaya koyarken, İBB'nin alacağı karar ise şimdiden kamuoyu tarafından merakla bekleniyor. Köseler'in bu çıkışı, kendi partisi tarafından yönetilen Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik bir eleştiri olması nedeniyle siyasi kulislerde de geniş yankı buldu.
İBB ULAŞIM DAİRE BAŞKANLIĞINA
— Alaattin Köseler (@KoselerAlaattin) July 29, 2025
BAKIRKÖY / İSTANBUL
31 Temmuz itibari ile İstinye-Çubuklu arabalı vapur hattının kapanacak olması zaten ulaşım sorunu giderilememiş bir ilçe olan Beykoz’da büyük mağduriyetler yaratır.
“Zarar ediyor” mantığıyla kaldırılması ise, “halkçı… pic.twitter.com/Sbscp7ecuQ
İBB’ye yeni operasyon: İETT Genel Müdürü ve 25 kişi daha gözaltında
Gazze’ye hava yoluyla ilk ortak yardım: Ürdün ve BAE’den 25 tonluk gıda ve tıbbi malzeme desteği
