Dicle Nehri’ne atladığı iddia edilen 2 kız kardeşten biri akıntıda kayboldu

Şırnak'ta el ele tutuşup Dicle Nehri'ne atladıkları iddia edilen 14 ve 15 yaşlarındaki iki kız kardeşten biri, bölgedeki bir balıkçı tarafından kurtarılırken, diğeri ise akıntıda kayboldu.

Şırnak’ın Cizre ilçesi Konak Mahallesi köprü mevkiine gelen kız kardeşler Zilan Çalış (14) ile Zelin Çalış (15), iddiaya göre, cep telefonlarını kayalıklara bıraktıktan sonra ele ele tutuşarak Dicle Nehri'ne atladı. Nehre atlayan kızları gördüğünü söyleyen balıkçılar, kızlardan Zilan Çalış’ı kurtarıp lastik bota aldı. Zelin ise akıntıda kayboldu.

Balıkçıların 112 Acil Çağrı Merkezine bilgi vermesi üzerine olay yerine arama kurtarma, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

'AKINTIYA KAPILMIŞLARDI'

Zilan Çalış’ı kurtaran balıkçı Adil Sarıcan, balık tutmak için nehir kenarına geldiğini, suya girmeden nehrin diğer kıyısında bulunan balıkçı arkadaşlarının suda iki kızın çırpındığını ve onları kurtarmasını istediklerini söyledi.

Lastik botla nehre girip kızlardan birini kolundan tutup botun üstüne aldığını aktaran Sarıcan, "Ama diğeri suda kaybolunca onu kurtaramadım. Kızlar suda birbirlerine sarılmış halde akıntıda yuvarlana yuvarlana gidiyordu. Birini kurtardık şu an hastanede ama keşke diğerini de kurtarabilseydim” dedi.

Ekiplerin kayıp kızı arama çalışmaları devam ederken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN