Duyan uzak yakın demeden oraya akın ediyor! Bu mağaranın namı dünyaya ulaştı: Şifa bulmak isteyen mutlaka gitsin

Duyan uzak yakın demeden oraya akın ediyor! Bu mağaranın namı dünyaya ulaştı: Şifa bulmak isteyen mutlaka gitsin

Çankırı’da bulunan ve yerin 150 metre altında olan Yer Altı Tuz Şehri’nin namı son zamanlarda dünyaya kadar ulaştı. Hem birçok hastalığa şifa olan hem de tuz üretimi yapılan mağara oldukça dikkat çekici…

Çankırı’da bulunan Yer Altı Tuz Şehri, her sene binlerce yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlıyor. Tuz üretimi yapılan mağarada bunun yanı sıra sağlık turizmi, kültür ve sanat faaliyetleri ve spor etkinlikleri de düzenleme potansiyeli var.

150 metre derinliğe sahip olan mağaranın 18.000 metrekare kapalı alanı bunuyor. Ayrıca mağarada yaklaşık 200 yıllık bir tarihi bulunan eşek tahnitleri, hayvan figürleri ve çeşitli heykellerle süslenmiş sanat eserleri gelenlere görsel bir şölen sunuyor. Tüm bunların yanı sıra mağara, sağlık turizmi açısından da yoğun ilgi görüyor. Doğal tuzun faydalarından nasibini almak isteyenler ilk fırsatta mağaraya akın ediyor.

cankiri-tuz-magarasi-1.jpg

ZİYARETÇİ SAYISI HER GEÇEN YIL DAHA DA ARTIYOR

Tuz mağarasında devam eden üretime dikkat çeken Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, "Çankırı'da alternatif turizm açısından hatta Türkiye'de ve dünyada eşi benzeri olmayan bir yer. 2022 yılında ilk kez düzenlediğimiz TuzFest festivali büyük ilgi gördü, bu yıl ikincisini gerçekleştirdik. Göreve geldiğimizde 2019 yılında burası yılda yaklaşık 50 bin ziyaretçi ağırlıyordu ancak her yıl yaptığımız yenilikler, içerideki sosyal alanlar ve sanatsal dokunuşlarla bu mekanı daha aktif bir hale getirdik." İfadelerini kullandı.

Çankırı’daki doğal ve kültürel güzellikleri tüm dünyanın tanıması için çalışmalarını artırdıklarını söyleyen Esen, 2024 yılı hedeflerinde daha fazla turisti ağırlamak olduğunu da vurguladı. Esen Çankırı’nın güzellikleriyle ilgili, "Herkesin görmesi gereken bir yer olduğunu düşünüyorum. Şehrimiz, tuz mağaramız, tarihi konaklarımız ve yöresel ürünlerimizle Çankırı, keşfedilmeye değer bir yer." Şeklinde konuştu.

cankiri-tuz-magarasi-2.jpg

ÇANKIRI İÇİN TUZ ÇOK ÖNEMLİ

Tuz mağarasının Çankırı’nın turizmi kadar ekonomisine de ciddi katkılar sağladığını belirten Esen, "Tuz deyince akla Çankırı gelsin istiyoruz. Her sofrada tuzumuz var diyoruz. Mineral değerleri açısından en kıymetli tuza sahibiz. Şehrin gelişimi, ekonomisi, sosyal yaşamı ve dünya çapında tanıtımı açısından büyük önem taşıyor." Dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN