Elmalı’da safran soğanı hasadı başladı

Elmalı’da safran soğanı hasadı başladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal üretimi çeşitlendirmek ve kırsalda kalkınmayı desteklemek amacıyla başlattığı safran üretimi projesinde önemli bir aşamaya gelindi. Elmalı ilçesi Çukurelma Mahallesi’nde üç yıl önce toprakla buluşturulan safran soğanlarının hasadı başladı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in “Yerelden Kalkınma” vizyonu doğrultusunda Elmalı’da hibe edilen 70 kilogram safran soğanı, bugün bölgedeki üreticiler için gelir kapısı haline geldi. İlk yıllarda çiçeklerinden yararlanılan bitkinin bu yıl toprak altındaki soğanları hasat edilerek yeni üretim sahaları için hazırlandı.

HEDEF: SAFRANI YAYGINLAŞTIRMAK

Safran hasadının çalışmaları, Elmalı Çukurelma Mahallesi'nde faaliyet gösteren Toprakana Kadın Kooperatifi’nin üretim sahasında gerçekleştirildi. Tohumla değil yalnızca yumrularla çoğalan safran bitkisinde, sağlıklı soğanlar özenle ayrılarak çoğaltım amacıyla kullanılacak. Böylece Elmalı’da safran üretiminin yaygınlaştırılması ve ulusal ölçekte tanınırlığının artırılması hedefleniyor.

KADIN GİRİŞİMCİLERE KATMA DEĞER

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Bitkisel Üretim ve Eğitim Şube Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Nida Kalkan, üç yıl önce başlatılan projenin verimli sonuçlar verdiğini belirterek, “Bugün hasadını yaptığımız soğanlar oldukça sağlıklı ve kaliteli görünüyor. Safran, dünyanın en değerli baharatı. Bu sayede kadın girişimcilerimize ekonomik anlamda önemli bir katkı sağlıyoruz” dedi.

KOOPERATİFDEN BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR

Toprakana Tarım Gıda Turizm Eğitim Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Yıldız Öztekin de Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne destekleri için teşekkür etti. Öztekin, safran üretiminin sürdürülebilirliği için belediye ile iş birliği içinde çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN