İl Jandarma Komutanlığı ev sahipliğinde gerçekleştirilen koordinasyon toplantısına Vali Aydın Baruş’un yanı sıra İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hakan Uğurlu katıldı. Toplantının ana gündem maddesini, 27 Şubat’tan bu yana yürürlükte olan yeni trafik düzenlemeleri ve bu süreçte kesilen cezaların istatistikleri oluşturdu.
TRAFİKTE "KIRMIZI IŞIK" ALARMI
Vali Baruş, Erzurum trafiğinde sürücülerin en sık hata yaptığı noktanın kırmızı ışık ihlali olduğunu belirtti. 43 günlük süre zarfında tam bin 877 sürücüye kırmızı ışık ihlali nedeniyle cezai işlem uygulandı. Kademeli artış sistemiyle güncellenen bu cezaların, sürücülerin trafik bilincini artırmada en kritik enstrüman olduğu ifade edildi.
TEHLİKELİ ARAÇ KULLANIMINA "AĞIR" YAPTIRIM
Yeni yasal mevzuatla birlikte, kamu düzenini ve can güvenliğini tehlikeye atan eylemlere yönelik cezalar astronomik rakamlara ulaştı. Vali Baruş’un paylaştığı verilere göre Erzurum’da uygulanan bazı ağır yaptırımlar şunlar:
Sürücü belgesi geri alındığı halde trafiğe çıkan 182 kişiye, kişi başı 200 bin TL idari para cezası kesildi.
Ekiplerin "dur" ihtarına uymayan 11 kişiye yine kişi başı 200 bin TL yaptırım uygulandı.
"Makas atmak" suretiyle trafiği tehlikeye düşüren 3 sürücüye 90’ar bin TL ceza verildi.
İlk kez ihlalde bulunan 39 sürücüye 25 bin TL’den başlayan cezalar uygulandı.
SOKAK HAYVANLARI İÇİN "6 SAAT" STANDARDI
Toplantıda sadece trafik değil, kentin sosyal sorunları da masaya yatırıldı. Sokak hayvanlarına yönelik müdahale süreçlerinde yeni bir döneme geçildiği duyuruldu:
112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen sokak hayvanı ihbarlarına en geç 6 saat içinde ekipler tarafından müdahale edilmesi kararlaştırıldı.
Erzurum’daki hayvan bakımevi kapasitesinin, devam eden ve planlanan projelerle toplamda 7 bin 300 hayvana hizmet verecek seviyeye çıkarılması hedefleniyor.
