Gaziantep'te yolcu otobüs TIR'a arkadan çarptı: 2 ölü, 17 yaralı

Gaziantep'te yolcu otobüs TIR'a arkadan çarptı: 2 ölü, 17 yaralı

Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde Konya-Kahta seferini yapan yolcu otobüsünün TAG Otoyolu’nda bir TIR’a arkadan çarpması sonucu otobüs şoförü ile muavin hayatını kaybetti, 2’si ağır 17 yolcu yaralandı. Yaralılar çevredeki hastanelerde tedavi altına alındı.

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nun Nurdağı kesimi Kömürler mevkiinde gece saatlerinde feci bir kaza meydana geldi.

İddiaya göre, Turan Delikanlı (61) idaresindeki Konya-Kahta seferini yapan yolcu otobüsü, aynı istikamette seyir halinde olan O.Y. yönetimindeki çekiciye bağlı dorseye arkadan çarptı. Feci kazanın ardından olay yerine jandarma, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

OTOBÜS ŞOFÖRÜ VE MUAVİN HAYATINI KAYBETTİ

Olay yerine gelen ekiplerin kontrolünde yolcu otobüsü şoförü Turan Delikanlı ile otobüste muavin olarak çalışan Mehmet Sait Çetinkaya’nın hayatını kaybettiği, A.Ç., A.B.Ç., A.D., B.Ç., B.S., E.M., E.T., H.A.E.E., H.N.B, M.B., M.A, S.D., S.D., Ş.T., V.H., A.K. ve L.K. isimli 17 yolcunun ise yaralandığı belirlendi. Yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Gaziantep kent merkezi, Nurdağı ve İslahiye ilçelerindeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralılardan A.K. ve L.K. isimli 2 yolcunun durumunun ağır olduğu ve hayati tehlikesinin bulunduğu belirlendi.

VALİ ÇEBER'DEN AÇIKLAMA

Kaza ile ilgili açıklama yapan Gaziantep Valisi Kemal Çeber, "Nurdağı İlçemizde TAG Otoyolu Nurdağı Gişeler mevkiinde gece saat 02.30 sıralarında bir yolcu otobüsünün çekiciye arkadan çarpması neticesinde kaza meydana gelmiştir. Kazada otobüs şoförü Turan Delikanlı ve host olarak görev yapan M.S.Ç. olay yerinde hayatını kaybetmiş, otobüs içerisinde yolcu olarak bulunan 17 kişi 2’si ağır olmak üzere yaralanmıştır. Yaralılar en yakın sağlık kuruluşlarımıza sevk edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır. Kazayla ilgili incelemelerimiz devam etmektedir. Yol tek şeritten trafiğe açılmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" ifadelerine yer verildi.

Kaza ile ilgili geniş çaplı soruşturma sürüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN