Giresun Belediyesinden fındık sezonu öncesi uyarı

Giresun Belediyesinden fındık sezonu öncesi uyarı

Giresun Belediyesi yaklaşan fındık hasat sezonu öncesinde vatandaşların ortak kullanım alanlarını korumak ve kamu düzenini sağlamak amacıyla parklarda denetim ve bilgilendirme çalışmalarına başladı.

Şehir genelinde fındık seriminin yasak olduğu park ve yeşil alanlara uyarıcı pankartlar asan Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve kamu alanlarının amacı dışında kullanılmaması için gerekli bilgilendirmeleri yaptı.

Asılan pankartlarda, "Parklarımıza fındık sermek yasaktır" uyarısına yer verilirken, yasağa uymayanlar hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunu kapsamında işlem uygulanacağı belirtildi.

Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, parkların çocuklar, aileler ve tüm vatandaşlar tarafından güvenli ve temiz bir şekilde kullanılabilmesi için bu alanlarda fındık serimine kesinlikle izin verilmeyeceğini ifade etti. Sezon boyunca ekiplerin sahadaki denetimlerini aralıksız sürdüreceği belirtilirken, kurallara aykırı uygulamalara karşı gerekli idari işlemlerin kararlılıkla uygulanacağı vurgulandı.

Giresun Belediyesi, vatandaşlardan ortak kullanım alanlarının korunması konusunda duyarlılık göstermelerini isteyerek, park ve yeşil alanların asli kullanım amacına uygun şekilde kullanılmasının kent yaşamı açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN