Günün en acı haberi! 2 kardeş yanarak can verdi

Kilis'te meydana gelen ev yangınında 2 kardeş alevler arasında kaldı. Çocukların yalnız olduğu öğrenilirken alevlerin parlaması ile yanmaya başlayan kardeşlerin daha sonra görüntüden çıkması kameralara yansıdı. Vatandaşların içerideki çocukları kurtarmak için sağa sola koşturduğu anlarda "Hortum bulun, su bulun, su sıkın. Çocuklar yanıyor, çocuklar yandı" diye birbirlerine bağırmaları duyuldu.

Kilis’te, Aşit Mahallesi'nde bulunan 5 katlı Alkanlar Apartmanı'nın 2. katındaki bir dairede elektrik kontağından yangın çıktı. Yangında alev kapanına yakalanan yabancı uyruklu 5 yaşında Nur El Abo ile kardeşi 7 Mustafa El Abo, olay yerinde yanarak hayatını kaybetti. Yangın sırasında çocukların annesi Emine Dime El Abo'nun alışverişe gittiği, babasının ise Cemal El Abo’nun işte olduğu öğrenildi.

4740823.jpg

DEHŞET ANLARI KAYDEDİLDİ

Yangında ölen kardeşlerin diri diri yanma anları cep telefonu kameraları ile kaydedildi. Görüntülerde alevlerin sardığı balkonda bulunan 2 kardeşin demir parmaklıklara tutunmaları ve çevreden yardım çağırmaları da yer aldı. Alevlerin parlaması ile yanmaya başlayan kardeşlerin daha sonra görüntüden çıkması da kameralara yansıdı.

BÜYÜK PANİK

Çocukların yandığı dehşet anlarına tanıklık eden çevre sakinleri de büyük panik yaşadı. Vatandaşların içerideki çocukları kurtarmak için sağa sola koşturduğu anlarda "Hortum bulun, su bulun, su sıkın. Çocuklar yanıyor, çocuklar yandı" diye birbirlerine bağırmaları da görüntülere yansıdı.

4740828.jpg

"KAPIYI AÇMAYA ÇALIŞTIK ANCAK BAŞARILI OLAMADIK"

Görgü tanığı Mustafa Polat, gazetecilere, evde yemek yedikleri sırada seslerin gelmesi üzerine dışarı çıktığını, o sırada çocukların balkonda olduğunu söyledi. Kapıyı açmaya çalıştıklarını ancak başarılı olamadıklarını aktaran Polat, itfaiye geldiğinde içeri girdiklerinde çocukların cansız bedeniyle karşılaştıklarını ifade etti.

Ellerinde bir imkan olmadığı için çocukları kurtaramadıklarını ifade eden Polat, "Evde çocuklar vardı. Aile sonradan geldi. Balkon demir olmasaydı çocuklar atlar, aşağıda kurtarma imkanımız olurdu. Kapı kırılana kadar iş işten geçti." dedi.

CENAZELERİ TEK TABUTTA SURİYE'YE GÖNDERİLDİ

Kilis'te, evlerinde çıkan yangında hayatını kaybeden Nur El Abo (5) ile ağabeyi Mustafa El Abo'nun (7) cenazeleri, otopsilerinin ardından aileye teslim edildi. Yakınlarınca teslim alınan 2 kardeşin cenazeleri, tek tabuta konularak defnedilmek üzere Suriye'ye gönderildi.

4742627.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN