İBB sokak hayvanlarını unutmuyor! Her sabah 2 ton kuru mama dağıtılıyor

İBB sokak hayvanlarını unutmuyor! Her sabah 2 ton kuru mama dağıtılıyor

İBB Veteriner Hizmetleri, soğuk havalarda sokak hayvanlarını unutmadı. ALO 153 24 saat boyunca ihbarlara açık. İstanbul genelinde pek çok farklı besleme noktası belirlenirken, her sabah ise 2 ton kuru mama dağıtılıyor. Öte yandan İBB Veteriner Hizmetleri'nin bir de hatırlatması var: Aracınızı çalıştırmadan kaputa vurun.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Veteriner Hizmetleri, soğuk günlerde sokak hayvanları için çalışmalarına ara vermeden sürdürüyor. ALO 153’e gelen hasta ve yaralı hayvan ihbarları, 24 saat boyunca alınmaya devam ediyor. Belirlenen iki bakımevinde gece çalışması kapsamında 21 personel ve 4 araç ile sahipsiz hayvanların muayene, tedavi ve bakımları yapılacak. İl genelinde 500 noktada günlük yaklaşık 2 ton besleyici değir yüksek mama ile sahipsiz hayvanlara gıda desteği yapılıyor.

124.jpg

PEK ÇOK FARKLI BESLEME NOKTASI BELİRLENDİ

Eyüpsultan, Arnavutköy, Sarıyer, Tuzla, Pendik, Sultanbeyli, Kartal başta olmak üzere İstanbul genelinde pek çok farklı besleme noktası belirlendi. İBB Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı yardımcı personel ve Hayvan Nakil Aracı’yla besleme noktalarına kedi ve köpekler için besleyici değeri yüksek kuru mamalar ulaştırılıyor.

125.jpg125.jpg

HER SABAH 2 TON KURU MAMA DAĞITILIYOR

Kuru mama dağıtımı kış şartlarının başladığı ilk günden bu yana devam ediyor. Besleme noktalarına bırakılan mama miktarı bölgedeki hayvan sayısına göre değişiyor.

Toplamda ise her gün sabah saatlerinde toplam 2 tona yakın kuru mama dağıtımı yapılıyor.

126-001.jpg

"ARACINIZI ÇALIŞTIRMADAN KAPUTA VURUN"

İBB Veteriner Hizmetleri, vatandaşlara ise şu öneri ve çağrılarda bulunuyor:

"Siz de sokakta gördüğünüz yaralı, sakat veya aç durumdaki sokak hayvanlarını ALO 153 hattını arayarak bilgilendirebilirsiniz. Isınmak için aracın altına, kaputun arasına sığınan minik dostlarımızın zarar görmemesi için aracını çalıştırmadan kaputa vurun."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN