İmamoğlu İstiklal Caddesi'ndeki esnafı ziyaret etti

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bombalı terör saldırısı düzenlenen İstiklal Caddesi’nde esnafı ziyaret etti. İmamoğlu, ziyaret sonrası yaptığı değerlendirmede, "Terör olaylarını yok edecek en iyi şey, güzel duygulardır" dedi. Burada 'saksı' tartışmalarına da değinen İmamoğlu, "Moralimiz düzelsin, ondan sonra halkımızı aydınlatırız." ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün İstiklal Caddesi’ne giderek, geçen pazar günü düzenlenen terör saldırısı nedeniyle geçmiş olsun dileklerini diletti. Esnafın yanı sıra caddeye gelen vatandaşlar ve turistlerle de sohbet eden İmamoğlu, teröre karşı moralleri yüksek tutmanın önemine dikkat çekti. İmamoğlu, ziyaretlerinin ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

'TERÖRÜ GÜZEL DUYGULAR YOK EDECEK'

Tabii ki yasını tutuyoruz. Çok taze… Canlarımızı kaybettik. Her şeyden önce onun yasını tutuyoruz insanlarımızla birlikte. Dün cenazelerini defnettik. Tabii yaralılarımız var. İyiye gidiyorlar hepsi hemen hemen, Allah'a şükür. Ama onun ötesinde, biz burada oldukça, dayanışma içinde oldukça, ki ben buna devam edeceğim uzun bir süre.

'SELAMLAŞTIKLARIMDAN YARISI YABANCIYDI'

Burada bugün belki yüz kişiyle selamlaşmışsam ellisi yabancıydı, farklı ülkelerden. Hem üzüntülerini dile getirdiler hem de İstanbul'u çok sevdiklerini, keyifle dolaştıklarını dile getirdiler. Yöneticiler olarak da bu mesajı hem yurt içine hem dünyaya güçlü bir şekilde verirsek terörizmi aşağı indiririz. Terör olaylarını yok edecek en iyi şey, güzel duygulardır. Onları büyütmemiz lazım.

İSTİKLAL CADDESİ'NDEKİ 'SAKSI' TARTIŞMALARINA YANIT

İmamoğlu, İstiklal Caddesi’ndeki saksılarla ilgili “2016’da burada saksılar yoktu ve terör saldırısı vardı. Şimdi olağan şüpheli gibi gösteriliyor. Bu durum, siyaseten bir tartışma mı” sorusuna ise şu cevabı verdi:

“Bütün okumalarımı bir süre sonraya bıraktım, erteledim. Şu anda bunların hiçbirine cevap vermeyeceğim. Bazı kurumların verdiği kararları uygulayacağım. Ama bütün niyetleri, tüm yanlış hamleleri bir süre erteledim. Moralimiz düzelsin, ondan sonra halkımızı aydınlatırız.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN