İstanbul Valiliği'nden fırtına uyarısı

İstanbul Valiliği'nden fırtına uyarısı

İstanbul Valiliği Meteoroloji’nin değerlendirmelerine göre kentte sıcaklığın gece saatlerinden itibaren mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altına ineceğini bildirdi. Bu akşamdan sonra yağmur olarak başlayacak yağışların sabaha kadar ilçelerde karla karışık yağmura, yükseklerde hafif kara dönmesi bekleniyor. Rüzgârın bugün 30–50 yarın 40–60 km/saat hızla kuzeyli yönlerden kuvvetli esebileceği belirtildi. Valilik fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar, çatı uçması ve ağaç devrilmesine karşı uyardı.

İstanbul Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine dayanarak kent genelinde sıcaklıkların gece saatlerinden itibaren mevsim normallerinin altına ineceğini ve yağışın karakter değiştirebileceğini duyurdu.

Valiliğin paylaşımına göre, İstanbul’da mevsim normalleri civarında süren hava sıcaklıkları gece saatlerinden itibaren mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altına düşecek. Bu akşam (25.02.2026) saatlerinden sonra il genelinde yağmur olarak başlayacak yağışların, sabah saatlerine kadar Çatalca, Silivri, Arnavutköy, Başakşehir, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Esenyurt, Eyüp, Sultangazi, Çekmeköy, Sancaktepe, Ümraniye, Sarıyer, Beykoz ve Şile ilçelerinde zaman zaman karla karışık yağmur, yükseklerde ise hafif kar şeklinde görülmesi bekleniyor.

Valilik, yağışların yarın öğle saatlerinden sonra İstanbul’u terk etmesinin öngörüldüğünü de bildirdi.

RÜZGÂR KUVVETLENİYOR

Açıklamada rüzgâra ilişkin öngörüler de yer aldı. Buna göre rüzgârın bugün (25.02.2026) genellikle kuzeyli yönlerden orta, zaman zaman kuvvetli eseceği; hızının 30–50 km/saat aralığında olacağı belirtildi. Yarın rüzgârın yine orta, zaman zaman kuvvetli esmesi; hızının 40–60 km/saat aralığına çıkması bekleniyor.

SICAKLIK 1 DERECEYE KADAR İNİYOR

Valiliğin aktardığı meteorolojik değerlendirmeye göre bu gece İstanbul’da beklenen en düşük hava sıcaklığı 1°C. Yarın beklenen en yüksek hava sıcaklığı 8°C.

Valilik, fırtınayla birlikte ulaşımda aksamalar, çatı uçması ve ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmasını istedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN