İstanbul'da haftanın ilk iş günü trafik yoğunluğu yüzde 71'e kadar çıktı

İstanbul'da haftanın ilk iş günü trafik yoğunluğu yüzde 71'e kadar çıktı

İstanbul'da pazartesi sabahı trafik yoğunluğu yüzde 71'e ulaşırken, özellikle Anadolu Yakası'nda yüzde 80'lik bir yoğunluk kaydedildi. Ana arterler ve köprü yollarında sürücüler, işe ve okula ulaşımda büyük güçlük çekti.

İstanbul, haftanın ilk iş gününe yoğun trafikle başladı. Sabah saatlerinden itibaren megakentin ana arterlerinde ve bağlantı yollarında gözlemlenen trafik sıkışıklığı, sürücülere zor anlar yaşattı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cep Trafik Haritası verilerine göre, kent genelindeki trafik yoğunluğu yüzde 71 olarak ölçülürken, bu oran Anadolu Yakası'nda yüzde 80'e kadar yükseldi.

AVRUPA YAKASI'NDA TRAFİK DURMA NOKTASINDA

Avrupa Yakası'nda D-100 kara yolu üzerinde, özellikle Beylikdüzü, Avcılar, Yenibosna ve Haliç Köprüsü gibi kritik noktalarda araçlar adeta kilitlendi. TEM Otoyolu'nun Ankara istikameti Esenyurt ve Gaziosmanpaşa'dan itibaren ağırlaşırken, Halkalı-Bahçeşehir yönünde meydana gelen bir kaza trafiği durma noktasına getirdi.

ANADOLU YAKASI'NDA KÖPRÜ GEÇİŞLERİ UZADI

Anadolu Yakası'ndaki sürücüler de benzer sorunlarla karşılaştı. Özellikle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne Uzunçayır'dan, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne ise Kozyatağı'ndan başlayan yoğunluk, geçiş sürelerini uzattı. D-100 kara yolunun Göztepe, Bostancı, Maltepe, Kartal ve Pendik çevrelerinde de trafik yer yer yoğun seyretti.

Karayollarındaki yoğunluk, toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşları da olumsuz etkiledi. Sabah saatlerinde metro, metrobüs ve otobüs duraklarında büyük kalabalıklar oluştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN