Meteorolojik uyarıların ardından İstanbul’da başlayan yağmur, öğleden sonra etkisini artırdı. Yağışın iş çıkış saatleriyle birleşmesiyle kentin ana arterlerinde trafik yavaşlarken, bazı güzergâhlardaki kaza ve araç arızaları da ulaşımı olumsuz etkiledi.
ANADOLU YAKASI’NDA YÜZDE 89’A ULAŞTI
Saat 17.30 itibarıyla İstanbul genelinde trafik yoğunluğu yüzde 85 olarak kaydedildi. Anadolu Yakası’nda yoğunluk yüzde 89’e çıkarken, Avrupa Yakası’nda yüzde 80 seviyesine ulaştı.
RAMS PARK ÇEVRESİNDE MAÇ YOĞUNLUĞU
Galatasaray-Barcelona karşılaşması öncesinde RAMS Park çevresindeki trafik de hareketlendi. Taraftarların stadyuma yönelmesiyle ulaşım güzergâhlarında yoğunluk oluşurken, araç trafiğinin maç saati yaklaştıkça daha da artabileceği değerlendiriliyor.
ARIZA VE KAZA TRAFİĞİ OLUMSUZ ETKİLEDİ
TEM Mahmutbey-İkitelli Masko yönünde arızalanan bir araç nedeniyle sağ şerit ulaşıma kapatıldı. Şerit kapanması bölgede trafik yoğunluğunun artmasına yol açtı.
Aksaray Haseki-Çapa yönünde meydana gelen trafik kazası nedeniyle de sol şerit trafiğe kapatıldı.
AKOM’DAN FIRTINA VE SAĞANAK UYARISI
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Dairesi Başkanlığı (AKOM), kent genelinde kuvvetli rüzgâr ve sağanak beklendiğini belirterek uyarıda bulundu.
