Megakent İstanbul, haftanın ilk iş günü akşamında tipik bir pazartesi trafiği sınavı veriyor. Şehrin her iki yakasında da ana arterler, caddeler ve bağlantı yolları adeta dev bir otoparka dönüştü. Özellikle köprü girişleri ve çevre yolu bağlantılarında araç hızı yer yer 5-10 kilometreye kadar düştü.
AVRUPA YAKASI: BOĞAZ GEÇİŞLERİ VE E-5 ÇIKMAZI
Avrupa Yakası’nda trafik yükü özellikle D-100 (E-5) kara yolu üzerinde yoğunlaşmış durumda.
Cevizlibağ’dan başlayan yoğunluk; Haliç Köprüsü, Okmeydanı ve Mecidiyeköy hattı üzerinden 15 Temmuz Şehitler Köprüsü girişine kadar uzanıyor.
Beylikdüzü - Topkapı istikameti ile Haramidere mevkisinde trafik adım adım ilerliyor.
TEM Otoyolu’nda Hasdal ve Seyrantepe mevkileri ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü katılımında uzun araç kuyrukları oluştu. Karaköy-Beşiktaş sahil yolu ile Barbaros Bulvarı’nda da ulaşım aksıyor.
ANADOLU YAKASI: D-100 VE TEM’DE UZUN KUYRUKLAR
Anadolu Yakası’nda da durum Avrupa Yakası’ndan farksız. İş dönüşü trafiği, kilit noktaları etkisi altına aldı:
E-5 Hattı: Kadıköy ile Kartal arasındaki her iki yönde trafik akışı büyük ölçüde yavaşladı.
TEM Otoyolu: Ataşehir ve Sancaktepe mevkilerinde yoğunluk "kırmızı" alarm verirken, sahil yolunda (Kadıköy-Tuzla arası) ise nispeten daha hafif ancak ağır bir akış gözleniyor.
DURAKLARDA İZDİHAM
Trafik yoğunluğu sadece özel araç sürücülerini değil, toplu taşıma kullanıcılarını da vurdu. Yolların kilitlenmesiyle birlikte metrobüs, otobüs ve duraklarda aşırı kalabalıklar oluştu. Birçok İstanbullu, araçların ilerlememesi nedeniyle duraklarda uzun süre beklemek zorunda kaldı.
