İstanbul'da 'turuncu' felaket! Dev saat kulesi böyle yıkıldı

İstanbul'da öğleden sonra hızını artıran rüzgar hayatı olumsuz etkiledi. Kentte saatteki hızı 129 kilometreye kadar çıkan şiddetli fırtına nedeniyle, Çatalca Trakya Serbest Bölge Gümrük Müdürlüğü’ndeki saat kulesi yıkıldı. Bir arabanın enkaz altında kalmaktan kıl payı kurtulduğu anlar ise cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı. Esenyurt'ta ise bir binadan kopan parçaların başına düşmesi sonucu bir kişi hayatını kaybetti.

Meteoroloji yetkililerinin daha önce uyarıda bulunduğu tam fırtına, İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren etkili olmaya başladı. İstanbul sahilinde rüzgarın etkisiyle yüksek dalgalar oluştu.

HIZI 129 KM'YE KADAR ÇIKTI

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, rüzgarın saatteki hızının en yüksek ölçüldüğü bölge Beylikdüzü oldu. Beylikdüzü radar sahasında rüzgarın hızı saatte 129 kilometreye kadar çıktı.

Meteoroloji yetkilileri rüzgarın il genelinde yarın akşam saatlerine kadar etkili olmaya devam etmesinin beklendiğini ifade etti.

ÇAMLICA TEPESİ'NDEKİ TÜRK BAYRAĞI KOPTU

Öğle saatlerinden sonra hızını daha da artıran rüzgarın etkisiyle Pendik Amatör Balıkçılar Derneği ve Maltepe Park iskelesinde bağlı teknelerden bazıları zarar gördü. Bağcılar'da inşaatta kullanılan vincin rüzgarın etkisiyle sallanmaya başladığı görülürken, bazı sitelerin bahçelerindeki spor aletleri rüzgardan zarar görmemeleri için bağlanarak sabitlendi.

Avcılar, Bağcılar, Gaziosmanpaşa, Arnavutköy, Çatalca ve Sultangazi'de rüzgar bazı ağaçları yerinden söktü, çatılardan kopan parçalar aşağı düştü.

Çamlıca Tepesi'nde bulunan Türk bayrağı da etkili olan fırtına nedeniyle bağlı olduğu direkten koparak uçtu. Polis ekipleri bayrağı muhafaza altına aldı. Üsküdar Bosna Bulvarı'nda da devrilen ağaç itfaiye ekiplerince kaldırıldı.

ÇATALCA'DA SAAT KULESİ YIKILDI

Şiddetli fırtınanın yoğun olarak etkili olduğu ilçelerden biri olan Çatalca'da da faciadan dönüldü. Şiddetli lodos nedeniyle Çatalca Trakya Serbest Bölge Gümrük Müdürlüğü’ndeki saat kulesi yıkıldı.

O sırada bir sürücünün arabası ile birlikte enkaz altında kalmaktan saniyelerle kurtulduğu o anlar ise bir cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.

yeni-sablon-her-sey-1-1-copy.jpg

İSTANBUL'DA BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İstanbul'da Esenyurt'ta Bağlarçeşme Caddesi ile 1105. Sokak'ın kesişiminde bulunan bir binanın çatısı, kentte etkisini artıran tam fırtına nedeniyle koparak uçtu.

Bu sırada yolda yürüyen Elif Şanver ve çocuğu kopan çatının altında kaldı. Şanver, olay yerinde yaşamını yitirirken, çocuğu hastaneye kaldırıldı.

Bu arada görgü tanıkları annenin çatının üzerlerine düşeceğini farkederek son anda korumak için çocuğunun üzerine kapandığını anlattı.

KAFENİN ÇATISI UÇTU

İstanbul'da bir kafenin çatısının uçtuğu anlar ise saniye saniye böyle kaydedildi.

TIRLAR FIRTINDAN DEVRİLDİ

Çatalca-Büyükçekmece yolunda ilerleyen TIR'lar fırtına nedeniyle seyir halindeyken devrildi. O anlar yolda seyir halindeki araç sürücüsü tarafından kaydedildi.

TELEFERİK VE DENİZ OTOBÜSLERİ SEFERLERİ İPTAL

Öte yandan Metro İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre, TF1 Maçka-Taşkışla ve TF2 Eyüp-Piyer Loti teleferik hattı seferleri hava muhalefeti nedeniyle işletmeye kapatıldı. T4 Topkapı-Mescid-i Selam Tramvay Hattı seferlerinin de katener (enerji) teline dış alandan gelen bir cisim kaynaklı yaşanan enerji kesintisi nedeniyle Topkapı-50. Yıl Baştabya istasyonları arasında yapıldığı kaydedildi.

İstanbul Deniz Otobüsleri de Pendik, Yenikapı, Kabataş, Kadıköy'den Yalova, Bursa, Bandırma'ya gerçekleştirilen hızlı arabalı vapur ve deniz otobüsü seferlerinden bazılarını iptal ettiğini duyurdu.

İstanbul Şehir Hatları da Kabataş-Adalar, Beşiktaş-Kadıköy, İstinye-Çubuklu Arabalı, Beşiktaş-Adalar, Bostancı-Karaköy-Kabataş, Rumelikavağı-Eminönü, Anadolukavağı-Rumelikavağı-Sarıyer arasında hava muhalefeti nedeniyle seferlerin gerçekleştirilemediği bilgisini paylaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN