Aydın merkez Efeler ilçesi, akşam saatlerinde sokak ortasında yaşanan kılıçlı bir cinnet vakasıyla sarsıldı. Orta Mahallesi 213 Sokak'taki bir ikametten çığlık sesleri yükselmesi ve bir kadının elindeki kılıçla çevresine saldırdığı ihbarı üzerine emniyet ve sağlık ekipleri adrese ivedilikle sevk edildi.
EKİPLERE KILIÇLA DİRENDİ
Psikolojik bir kriz geçirdiği değerlendirilen 33 yaşındaki Türkan Ç., evde ailesine ve kendi vücuduna kılıçla zarar verdikten sonra elindeki kesici silahla sokağa fırladı. Karşılarında kılıçlı bir saldırgan bulan polis ekipleri, çevre güvenliğini alarak geniş bir güvenlik çemberi oluşturdu.
Müzakereci polislerin ve asayiş ekiplerinin kılıcı bırakması yönündeki uzun süren ikna çabalarına ve "Teslim ol" çağrılarına olumsuz yanıt veren Türkan Ç., agresif tavırlarını sürdürerek ekiplerin üzerine yürümeye çalıştı.
BİBER GAZIYLA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Hem şüphelinin kendi hayatını daha fazla tehlikeye atmasını önlemek hem de çevre sakinlerinin can güvenliğini sağlamak adına operasyon başlatan polis ekipleri, yakın mesafeden gayri-kabili rücu müdahale taktiği uyguladı. Biber gazı sıkılarak anlık olarak hareket kabiliyeti kısıtlanan Türkan Ç., polis ekiplerinin profesyonel hamlesiyle silahından arındırılarak yere yatırıldı ve kelepçelenerek kontrol altına alındı.
AĞIR YARALI OLARAK HASTANEYE KALDIRILDI
Müdahalenin hemen ardından sokakta hazır bekletilen 112 Acil Sağlık ekipleri, şüpheliye ilk tıbbi müdahaleyi gerçekleştirdi. Kendi imal ettiği veya evde bulundurduğu kılıç darbeleriyle her iki kolunda da derin ve ciddi kesikler oluştuğu saptanan Türkan Ç., ambulanstaki stabilizasyon işlemlerinin ardından Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi’ne nakledildi. Hastanede yoğun bakıma ve cerrahi müdahaleye alınan yaralının tedavisinin sürdüğü bildirildi.
Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı, aile içi şiddet ve çevre güvenliğini tehlikeye atma boyutlarıyla öne çıkan kan dondurucu olaya ilişkin geniş çaplı bir adli ve idari inceleme başlattı.
