Köseoğlu kardeşlerden “Biz” sergisi

Köseoğlu kardeşlerden “Biz” sergisi

Bornova Belediyesi, sanatın birleştirici gücünü yansıtan özel bir sergiye ev sahipliği yapmaya başladı. Ressam kardeşler Özlem ve Özge Köseoğlu’nun ortak üretimi Bornova’da sanatseverlerle buluştu. Farklı teknikler ve özgün anlatımlarla hazırlanan “Biz” Karma Resim Sergisi, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Sergi, 13 Haziran’a kadar Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi'nde ziyaret edilebilecek.

Farklı teknikler, ortak duygu: “Biz”

“Biz” Karma Resim Sergisi, iki kardeş sanatçının farklı bakış açılarını ve sanatsal disiplinlerini aynı çatı altında buluşturuyor. Yağlı boya, akrilik, karışık teknik ve çağdaş yorumların yer aldığı eserlerde; insan, doğa, kadın, kimlik, duygu ve yaşam temaları öne çıkıyor.

Özlem ve Özge Köseoğlu’nun uzun yıllara dayanan sanat yolculuğunun ürünü olan çalışmalar, izleyiciyi renkler, figürler ve semboller aracılığıyla içsel bir keşfe davet ediyor. Sergi, kardeşlik bağının sanatsal üretime nasıl dönüştüğünü ortaya koyarken, farklı üslupların uyum içinde bir araya gelebileceğini de gösteriyor.

Başkan Eşki: “Bornova’yı sanatın ve kültürün merkezi yapıyoruz”

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, sanata ve sanatçılara destek vermeyi sürdüreceklerini belirterek, "Bornova, yalnızca bilim ve eğitimin değil, sanatın da kenti olma iddiasını güçlendiriyor. Özlem ve Özge Köseoğlu’nun eserlerinden oluşan ‘Biz’ Sergisi, hem aile bağlarının hem de sanatın birleştirici gücünün çok güzel bir örneği. Tüm sanatseverleri bu özel sergiyi ziyaret etmeye davet ediyorum." dedi.

Sanatseverlere altı günlük görsel şölen

Sergi, 13 Haziran kadar altı gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak. Renklerin, düşlerin ve farklı anlatım biçimlerinin bir araya geldiği sergide sanatseverler, iki sanatçının özgün dünyalarına yakından tanıklık etme fırsatı bulacak.

Bornova Belediyesi’nin kültür-sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen sergi, ilçenin sanat yaşamına katkı sunarken, yerel sanatçıların görünürlüğünü artırmayı da amaçlıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN