Kulak ağrısı diye gitti, kulağından kene çıktı

Kulak ağrısı diye gitti, kulağından kene çıktı

Eskişehir'de yaklaşık bir aydır süren kulak ağrısı şikayetiyle hastaneye götürülen 5 yaşındaki çocuğun dış kulak yoluna yapışan kene, cerrahi operasyonla çıkarıldı.

Eskişehir'de yaşayan 5 yaşındaki bir çocuk, şiddetli kulak ağrısı şikayeti üzerine ailesi tarafından kentteki özel bir hastaneye götürüldü.

Hastanın muayenesini gerçekleştiren Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Faruk Özkırış, sağ kulağın dış kulak yolu yüzeyine yapışmış bir kene tespit etti. Kene, doktor tarafından yapılan tıbbi müdahaleyle yapıştığı bölgeden çıkarıldı. Kenenin uzun süre kulak kanalında kalması nedeniyle bölgede kanama oluştuğu belirlenirken, çocuk tedavisinin ardından taburcu edildi.

"PİKNİK VE YEŞİL ALANLARDA DİKKAT EDİLMELİ"

Operasyonu gerçekleştiren Op. Dr. Faruk Özkırış, hastanın yaklaşık bir aydır şikayetinin bulunduğunu belirterek yaz aylarında açık alanlarda dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Özellikle çocukların otluk ve piknik alanlarında oynarken kenelerin dış kulak yoluna girebileceğini ifade eden Özkırış, benzer kulak ağrısı şikayeti yaşayan çocukların vakit kaybettirilmeden bir kulak burun boğaz uzmanına götürülmesi gerektiği uyarısında bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN