O taşı gören küçük dilini yutuyor! İki ayrı insan kafası: Sırrı ise bambaşka...

O taşı gören küçük dilini yutuyor! İki ayrı insan kafası: Sırrı ise bambaşka...

Muş'ta bulunan bu taşı gören küçük dilini yutuyor. Doğal yollarla oluşan taş insan kafasına olan benzerliğiyle dikkat çekiyor. Görmek isteyenlerin iki saat yol yürüdüğü taşı ilk defa görenler ise tarihi eser sanıyor...

Muş'un Kızılağaç bölgesinde insan kafasına olan benzerliğiyle dikkat çeken ve bölge halkının 'Ovaya Bakan Adam' adını verdiği kaya, vatandaştan yoğun ilgi görüyor.

GÖRMEK İÇİN 2 SAAT YOL YÜRÜYORLAR

Kızılağaç bölgesine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Ahçar Yaylası'nda yer alan kaya parçasını görmek isteyenler sarp ve dik yamaçlardan geçerek ortalama 2 saat yürüdükten sonra kayaya ulaşabiliyor.

o-tasi-goren-kucuk-dilini-yutuyor-tarihi-eser-sanildi-ama-degil.jpg

2 FARKLI PROFİLDEN GÖRÜLÜYOR

Kayaya uzaktan bakıldığı zaman burnu, dudakları, anlı ve kulağı adeta heykel traş tarafından çizilmiş gibi düzgün duruyor. Ovaya Bakan Adam kayasına dikine bakıldığında normal bir kaya parçası gibi görünse de, her iki yan profilden bakıldığında 2 ayrı insan kafası olarak görünüyor.

o-tasi-goren-kucuk-dilini-yutuyor-tarihi-eser-sanildi-ama-degil-1.jpg

Doğal yöntemlerle oluşan kaya kütlesinin bölgeye ziyarete gelenler tarafından ilgiyle karşılandığını söyleyen belde sakinlerinden Mehmet Yentürk, taşın yeterince tanıtılmadığını söyleyerek şunları aktardı:

"Bu kayanın birçok ziyaretçisi var. Ancak zorlu bir yürüyüşün ardından ‘Ovaya Bakan Adam’a ulaşıldığı için turizmde hak ettiği yeri bulamıyor. Kayanın sağından ve solundan bakıldığında ayrı bir insan silueti olarak görülmektedir.

Fakat karşıdan bakıldığı zaman normal bir kaya olarak görülmektedir. Bu kaya tıpkı bir insan gibi anlı, burnu, çenesi, gözü gibi tüm detaylar görülmektedir. Birçok kişi tarihi eser olduğunu sanıyor ancak bu tamamen doğal bir taştır."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN