Sakarya'da fıkra gibi olay: Kurtarmaya gelen arazi aracı ve 3 kepçe 6 günde kurtarıldı

Sakarya'da fıkra gibi olay: Kurtarmaya gelen arazi aracı ve 3 kepçe 6 günde kurtarıldı

Sakarya’nın Sapanca ilçesinde deneme sürüşü sırasında çamura saplanan arazi aracını kurtarmak için başlatılan çalışmada, yardıma giden 4, 14 ve 22 tonluk kepçeler de bataklığa gömüldü. Bölgede 6 gün süren yoğun çalışmaların ardından tüm araçlar kurtarıldı.

Olay, Sakarya’nın Sapanca ilçesinde bulunan kırsal bir arazide meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, yeni satın aldığı arazi aracıyla deneme sürüşüne çıkan sürücü, zeminin balçık olması nedeniyle aracını çamura sapladı. Kendi imkânlarıyla kurtulamayan sürücü, yardım talebinde bulundu.

aw635262-04.jpg

YARDIMA GELEN KEPÇELER DE BATAKLIĞA GÖMÜLDÜ

İlk olarak bölgeye sevk edilen 4 tonluk iş makinesi, kurtarma çalışması sırasında yumuşak zemine saplanarak hareketsiz kaldı. Bunun üzerine kurtarma için bu kez 14 tonluk bir kepçe yönlendirildi. Ancak bu iş makinesi de zeminin taşıyıcı olmaması nedeniyle çamura battı.

Son olarak bölgeye getirilen 22 tonluk iş makinesi de benzer şekilde bataklığa saplanınca, olay büyüyerek çok sayıda iş makinesinin mahsur kaldığı kapsamlı bir kurtarma operasyonuna dönüştü.

aw635262-07.jpg

6 GÜN SÜREN KURTARMA OPERASYONU

Araçların art arda çamura gömülmesi üzerine bölgede geniş çaplı bir çalışma başlatıldı. Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) ekipleri ile çevredeki hafriyat firmalarının desteğiyle, yüksek tonajlı ekskavatörler olay yerine sevk edildi.

yeni-proje-86-kopyasi-10.jpg

Yaklaşık 6 gün süren çalışmalarda, 300 ila 490 tonluk dev iş makineleri kullanıldı. Zorlu arazi şartları altında yürütülen operasyonun sonunda, arazi aracıyla birlikte çamura saplanan 3 iş makinesi bulundukları yerden çıkarıldı.

“YAKLAŞIK 6 GÜNDÜR BURADAYIZ”

Kurtarma çalışmalarında görev alan operatör Bayram Ali Çalışır, yaşanan süreci şu sözlerle anlattı:

"Cip sahibi aracını yeni almış, denemeye gelmiş ve batırmış. Peşine gelen operatör arkadaşımızı 'buralar sağlam' diyerek yönlendirmişler, ilk kepçe öyle batmış. Ardından gelen 14 tonluk ve bizim büyük kepçemiz de 'şurası sağlamdır' denilen yerlerde kuyuya denk gelerek battı. Yaklaşık 6 gündür buradayız. Çok uğraştık, belediyeler ve SASKİ çok yardımcı oldu. Hafriyatçı arkadaşlar yemek, çay getirerek destek oldu. Zor oldu ama hepsini çıkardık."

aw635262-08.jpg

“KÜÇÜK KEPÇENİN SİSTEMİ YANDI”

Araçların teknik durumuna ilişkin de bilgi veren Çalışır, şu ifadeleri kullandı:

"Cip sağlam durumda ancak ilk batan 4 tonluk küçük kepçenin sistemi yandı, motoru su çekti. Diğer makineler bakımları yapıldıktan sonra çalışmaya devam eder. Burası belli bir alan, her katı bataklık. Bu alana girmemek daha iyi."

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN