Sarıyer'de facia: Denizde boğulan kız arkadaşını kurtarmak isterken canından oldu

Sarıyer'de facia: Denizde boğulan kız arkadaşını kurtarmak isterken canından oldu

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde denizde boğulma tehlikesi geçiren kız arkadaşını kurtarmak için suya giren 19 yaşındaki Fırat Bilgin'den acı haber geldi. Çevredekiler tarafından sudan çıkarılarak hastaneye kaldırılan genç, günler süren yaşam mücadelesini kaybetti. Olayda boğulma tehlikesi geçiren Ayşe S.'nin ise tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

Kurban Bayramı'nın üçüncü gününde Sarıyer'deki halk plajında meydana gelen olayda, denizde zor durumda kalan kız arkadaşına yardım etmek isteyen Fırat Bilgin de akıntıya kapılarak boğulma tehlikesi geçirdi.

Olay, 29 Mayıs Cuma günü saat 15.26 sıralarında Kısırkaya Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Ayşe S. denize girdikten bir süre sonra boğulma tehlikesi geçirdi. İddiaya göre durumu fark eden Fırat Bilgin ise, kız arkadaşını kurtarmak için denize girdi. Ancak Bilgin de boğulma tehlikesi atlattı.

GENÇ KIZIN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Çevrede bulunan vatandaşlar tarafından sudan çıkarılan Ayşe S. ile Fırat Bilgin, sağlık ekiplerine teslim edildi. Olay yerinde ilk müdahaleleri yapılan 2 genç ambulansla hastaneye kaldırıldı. Tedavi altına alınan Fırat Bilgin, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Ayşe S.’nin ise hastanedeki tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

"ARKADAŞI AÇILINCA O DA PEŞİNDEN GİTTİ"

Olayla ilgili konuşan Ahmet Özkan, "Boğulma oldu, 3 kişi boğuldu orada. Cankurtaranlar yetişemediği için arkadaşlar orada boğuldu. Genelde ipi geçtikleri için çukurlar var. Çukurlara girdap gibi şey yapıyorlar. Maalesef arkadaşı orada kaybediyoruz. Arkadaşı açılınca maalesef o da peşinden gitti. Sürekli oluyor, nedeni açılıyorlar. Dalga oluyor, dalgalı olduğu zaman yutuyor. Yani hortum gibi içinde dönüyor bir de onun içinde dönüp gidiyor. Tam olarak işte Cankurtaranlar yoktu, burada herhalde büyük bir ihtimalle. Arkadaş peşinden gidince öyle hayatını kaybetti" dedi.

BİLGİN'İN CENAZESİ TOĞRAĞA VERİLDİ

Fırat Bilgin’in cenazesi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Bilgin’in cenazesi Kasımpaşa Büyük Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kulaksız Mezarlığı'na defnedildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN