Siirt'teki orman yangını 15 saat sonra söndürüldü

Siirt'teki orman yangını 15 saat sonra söndürüldü

Siirt'in Baykan ilçesinde meydana gelen orman yangını, 15 saatlik çalışma sonucu kontrol altına alındı. Yaklaşık 100 dönüm alanın zarar gördüğü yangında soğutma çalışmaları devam ediyor.

Siirt'in Baykan ilçesine bağlı Meşelik köyü mevkisinde dün saat 18.00 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle orman yangını çıktı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Siirt ile çevre illerin Orman İşletme müdürlükleri ekipleri ve köylülerin desteğiyle yangına müdahale edildi. beş arazöz, on ilk müdahale aracı, belediyelere ait dört itfaiye ve bir iş makinesi ile müdahale edilen yangın sonrası soğutma çalışmaları sürerken, yapılan incelemede yaklaşık 100 dönüm alanın zarar gördüğü belirtildi.

Orman yangınının kontrol altına alınması için 15 saat süren bir çalışma gerçekleştirildi. Yangın sırasında herhangi bir can kaybı yaşanmazken, çevre il ve ilçelerden gelen ekiplerin katkısıyla yangın kontrol altına alındı. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, yetkililerin soruşturması devam ediyor.

8-001.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN