Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon: 25 kişi gözaltında

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon: 25 kişi gözaltında

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde "yolsuzluk" ve "rüşvet" iddiaları üzerine başlatılan geniş kapsamlı soruşturmada yeni bir safhaya geçildi. Antalya merkezli olarak üç ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda, aralarında belediye personelinin de bulunduğu 25 şüpheli gözaltına alındı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen kamu yolsuzluğu soruşturması kapsamında emniyet güçleri şafak vaktinde düğmeye bastı. Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik iddiaları odağına alan operasyonun menzili, Ankara ve Adana illerine de uzandı.

EŞ ZAMANLI BASKINLAR: 3 İLDE 25 ŞÜPHELİ

Emniyet birimlerinin titizlikle yürüttüğü teknik ve fiziki takibin ardından gerçekleştirilen operasyon kapsamında; "rüşvet", "ihaleye fesat karıştırma" ve "kamu zararına yol açma" suçlamalarıyla 25 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Operasyonun detaylarına ilişkin şu bilgiler öne çıktı:

Baskınlar Antalya başta olmak üzere Ankara ve Adana illerindeki önceden belirlenen adreslere gerçekleştirildi.

Belediyenin çeşitli birimlerindeki ihaleler ve ruhsatlandırma işlemleri sırasında usulsüzlük yapıldığı, bu yolla haksız kazanç sağlandığı iddia ediliyor.

SORUŞTURMA DERİNLEŞİYOR

Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından ifadeleri alınmak üzere Antalya İl Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Dosya üzerindeki gizlilik kararı sürerken, operasyonun ilerleyen saatlerinde gözaltı sayısının artabileceği ve ele geçirilen dijital materyallerin incelemeye alındığı belirtiliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN