Sağanak başkenti terk etmiyor: Ankara Valiliği'nden vatandaşlara 'dikkatli olun' uyarısı

Sağanak başkenti terk etmiyor: Ankara Valiliği'nden vatandaşlara 'dikkatli olun' uyarısı

Ankara'da dün yeniden etkisini gösteren sağanak yağış bugün ve yarın da devam edecek. Ankara Valiliği, sağanak hakkında dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu.

Ankara son haftalarda sağanak etkisiyle zor günler yaşıyor. Sel felaketine yol açan yağışlar dün öğle saatlerinde yeniden etkisini göstermiş Ankaralılara zor anlar yaşamıştı.

7160628.jpg

Felakette sokaklar ve caddeler göle çevrildi, biriken sular 50 santimetreye kadar ulaştı. Dün sel felaketine ilişkin konuşan ABB Başkanı Mansur Yavaş, "Kent merkezinde yarım saat içerisinde afet düzeyinde (m2'ye 38 kg) kuvvetli/fırtınalı sağanak yağış ve dolu yağışı gerçekleşmiştir" ifadelerini kullanarak felaketin boyutunu aktarmıştı.

7160639.jpg

Ankara Valiliği'nden bugün yapılan açıklamada kuvvetli yağışların bugün ve yarın da devam edeceği bildirildi.

7160650-001.jpg

ANKARA VALİLİĞİ'NDEN UYARI

Valilikten yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi Ankara Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi verilerine göre, bugün kuvvetli ve etkili yağışların devam etmesinin beklendiği belirtildi.

7160777-001.jpg

Sağanak ve gök gürültülü yağışların il genelinde yarın da kuvvetli olacağının tahmin edildiği vurgulanan açıklamada, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.

7160784-001.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN