Ticaret Bakanlığı harekete geçti: Ataşehir'de çöpe dökülen domatesler için inceleme başlatıldı

Ticaret Bakanlığı harekete geçti: Ataşehir'de çöpe dökülen domatesler için inceleme başlatıldı

Ticaret Bakanlığı, sosyal medyada gündem olan “domateslerin çöpe dökülmesi” görüntüleri üzerine harekete geçti. Bakanlık, ilgili markette yapılan denetimlerde, imha edilen domateslere ilişkin tutanak ve faturaların incelendiğini belirtti.

Ticaret Bakanlığı, sosyal medyada yaygınlaşan “domateslerin kasalarıyla birlikte çöpe dökülmesi” görüntüleri hakkında bir açıklama yayımladı. Bakanlığın resmi hesabından yapılan paylaşıma göre, İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü denetim ekipleri, olayın yaşandığı ve Ataşehir'de faaliyet gösteren markette bir denetim gerçekleştirdi. Denetim sonucunda, marketin kayıtları incelendi ve imha edilen ürünlerle ilgili belgeler talep edildi.

Bakanlığın NSosyal hesabından yapılan paylaşımda, İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü denetim ekiplerinin, sosyal medyada yer alan "domateslerin kasalarıyla birlikte çöpe dökülmesi" görüntülerine ilişkin Ataşehir'de faaliyet gösteren ilgili market işletmesinde denetim gerçekleştirdiği belirtildi.

Denetim sonucunda, görüntülerde yer alan ürünlerin halen reyonda satışta bulunan "salçalık sosluk domates" olarak satıldığının tespit edildiği vurgulanan paylaşımda, "Firma kayıtlarının incelenmesiyle, 22-26 Ağustos tarihlerinde işletmeye 20 bin 897 kilogram domatesin girişi yapıldığı, 1700 kilogramlık kısmının satış özelliğini yitirdiği için firma tarafından imha edildiği, imha işlemlerine ilişkin tutanak ve faturaların denetim ekiplerimize teslim edildiği belirlenmiştir." ifadeleri yer aldı.

Paylaşımda, Bakanlığın tüketici haklarının korunması ve gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla denetimlere aralıksız devam ettiğine işaret edilerek, hiçbir haksız ve usulsüz ticari faaliyete geçit vermeme konusunda kararlılık vurgusu yapıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN