Tramvay faciasında vahim iddia: İki tarafa da yeşil ışık mı yandı?

İstanbul Alibeyköy'de toplamda 33 kişinin yaralandığı tramvay ve İETT otobüsünün çarpışmasında ortaya sinyalizasyon iddiası atıldı. Hem tramvaya hem de araçlara yeşil yanmasının kazaya sebep olduğu düşünülürken çevredeki esnaf ise konu hakkında, "Normalde buradaki tramvaylar biraz yavaşlıyor fakat dünkü tramvay hiç yavaşlamadı. Büyük ihtimal ışıklarda problem vardı" yorumunda bulundu.

Alibeyköy'de 33 kişinin yaralandığı, tramvay ile İETT otobüsünün çarpıştığı kazada iddialara göre tramvay araçlara yeşil ışık yandığı halde hızını azaltmadı ve kazaya sebep oldu.

Alibeyköy'de geçtiğimiz gün, içinde yolcuların bulunduğu İETT otobüsü tramvay yolundan geçerken kaza olmuş, İETT otobüsü ile tramvay çarpışmıştı. Çarpışmanın etkisiyle İETT otobüsü sürüklenirken, ihbar üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edilmişti. Feci kazada 33 kişi yaralanmıştı.

TRAMVAY HATTINDA SİNYALİZASYON PROBLEMİ İDDİASI

Kazaya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatılmış, yapılan ilk incelemelerde, otobüs şoförünün alkol ve uyuşturucu testinin temiz çıktığı öğrenilmişti. Daha sonrasında ise kazaya sinyalizasyon hatasının neden olabileceği iddia edildi. Kaza anına ilişkin görüntülerde, araçlara yeşil ışık yandığı sırada tramvayın hızını hiç azaltmadan yoluna devam ettiği ve hemen sonrasında da kazanın meydana geldiği ortaya çıktı.

HEM TRAMVAYA HEM DE ARAÇLARA YEŞİL IŞIK YANDI

Akşam saatlerinde aynı noktada kayda alındığı iddia edilen başka bir görüntü ise kafaları karıştırdı. Trafik ışıklarının tramvay ile araçlara aynı anda yeşil yanması dikkat çekti. Tramvayın geçtiği esnada yeşil yanması, aynı anda araçlara da yeşil yanması ise ihmal olabileceği iddialarını gündeme getirdi.

"TRAMVAY AŞIRI HIZLI GELİYORDU"

Olay anını anlatan esnaf ise ışıklarda zaten bir sıkıntı olduğunu, tramvayın ise hiç yavaşlamadığını öne sürdü. Daha önce de aynı bölgede kaza olduğunu söyleyen esnaf Çağatay Atay, "Şu an bu ışık yandığı an buranın geçme hakkı var. Görüyorsunuz. Arabalar geçiyor orası kırmızı yanıyor. Fakat dünkü kazada da güvenlik kamerasında görüldüğü gibi bu vurduktan sonra buraya vuruyor. Tam yüzde yüz hatalı diyemem ama tramvay hatalı. Çünkü burada yeşil ışık yandığında biz de geçiyoruz. Tramvay aşırı hızlı geliyordu."

"Dükkanın önüne park ettim aracımı. Araçtan indim içeri girmemle gürültü koptu. Koştuk arkadaşlar vardı içeride. Olay çok acayipti. Metronun kapılarını açmaya çalıştık. Ama olmadı. Yine 2 hafta önce sinyalizasyon yine hatası var burada. Burası yeşil yandığı zaman orası da yeşil yanıyor. Ondan dolayı bir sucu vardı, onun arabasına vurdu. O yine otoparkın içine girdi. Ne oluyorsa tam bu noktada oluyor" dedi.

"BURADA YAŞANAN 2. KAZA"

Trafik ışıklarında problem olduğunu söyleyen mahalle esnafı Osman Çiçek; “Burada yaşanan 2. kaza oluyor tabi bu büyük bir kaza oldu. Daha öncede İGDAŞ yolunda olmuştu. Normalde buradaki tramvaylar biraz yavaşlıyor fakat dünkü tramvay hiç yavaşlamadı. Işıklarda büyük ihtimal problem vardı. Arabalar geçiyor hiç durmuyor. Işıklarla önce bir sorun var. 10 gün önce de ışıklarla alakalı problem vardı, tamir ediyorlardı. Ama ışıkları tamamen düzelttiklerini sanmıyor. İkisi de kendi yolunda gidiyor. Tramvay hiç yavaşlamadı. Son sürat gidiyordu" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler