Tunceli'de PKK'ya ağır darbe: 2 sığınak imha edildi, çok sayıda silah ve yaşamsal malzeme ele geçirildi

Tunceli'de PKK'ya ağır darbe: 2 sığınak imha edildi, çok sayıda silah ve yaşamsal malzeme ele geçirildi

Tunceli'de 'Eren Abluka Sonbahar Kış- 4 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Burak Tortumlu Operasyonu', jandarma özel harekat, polis özel harekat, jandarma komando ve güvenlik korucu timlerinden oluşan 548 personelle devam ediyor. Operasyonda teröristlerin aktif olarak kullandığı 2 sığınak imha edilirken çok sayıda silah ve yaşamsal malzeme ele geçirildi.

27 Ekim tarihinde Tunceli kırsalında başlatılan 'Eren Abluka Sonbahar Kış- 4 Şehit Uzman Çavuş Burak Tortumlu Operasyonu' kapsamında Pülümür sınırlarında örgüte darbe vuruldu.

2 SIĞINAK TESPİT EDİLDİ

Pülümür kırsalında sarp ve meşe ağaçlarıyla kaplı ormanda patlayıcı madde bulma köpeği, taarruz helikopterleri ve insansız hava araçlarıyla yürütülen arazi arama- tarama faaliyetlerinde, teröristlerin kullandığı 2 sığınak tespit edildi.

DELİL NİTELİĞİ TAŞIYOR

Sığınaklarda yapılan aramalarda, 7 uzun namlulu tüfek, 584 fişek, 18 şarjör, 37 ameliyat malzemesi, 200 metre branda, 1 uyku tulumu, 3 takım terörist kıyafeti ile çok sayıda tıbbi ve yaşamsal malzeme ele geçirildi. Delil niteliği taşıyanlara el konulurken sığınaklar ve diğer malzemeler imha edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN